18 / 07 / 2024

iü Mahallem İstanbul Projesi

iü Mahallem İstanbul Projesi

Mahallem İstanbul Projesi'nin sonuçlarına göre, yüksek eğitime sahip beyaz yakalılar semtlerini değiştirmeye başladı.

İstanbul'un ilçe ve mahalle ölçeğinde hane halkı gelirleri açıklandı!

İÜ İktisat Fakültesi tarafından yürütülen ve İSTKA'nın desteklediği ''Mahallem İstanbul'' projesinin sonuçları açıklandı.

İstanbul'un beyaz yakalıları semt değiştiriyor!

Mahallem İstanbul Projesi'nin sonuçlarına göre, yüksek eğitime sahip beyaz yakalılar semtlerini değiştirmeye başladı.

Avrasya GYO Arnavutköy arsasının plan değişikliği için başvuruda bulundu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Arnavutköy'de bulunan arsasının imar planı değişikliği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvuru yaptı.

TMMOB'dan Kabataş Martı Projesi için 4 soru!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) Kabataş Iskelesi'ne yapılan Martı Projesiyle ilgili yazılı bir açıklamayla beraber 4 soru sordu.

Aksoy Holding İstanbul'da otel açmak için yer arıyor!

Aksoy Group'un Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Aksoy, Türkiye'yi Wellness-SPA üssü yapmaya çalışıyor. Şirket Sapanca'da Richmond NUA otelinin benzerini açmak için İstanbul'da yer arıyor.

İMSAD, Dünya Çevre Günü için sürdürülebilirlik vurgusu yaptı!

Türkiye İMSAD 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştireceği SBE16 İSTANBUL Konferansı ile sürdürülebilirlik ve çevre konusunda sektörde bir ilke daha imza atıyor.

İşte İstanbul'un fethinden sonra camiye çevrilmiş 13 kilise!

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul dini yapılarıyla da dikkat çekiyor. Bizans Dönemi'nde kilise olan birçok yapı, şehir Türklerin eline geçtikten sonra zaman içinde camiye çevrilmiş.

Ataköy Sea Pearl projesinin yüzde 45'i satıldı!

Kuzu Grup tarafından Ataköy sahilinde hayata geçirilen Sea Pearl projesinin yüzde 45'i tamamlandı. İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi Sea Pearl'ün satışlarının yüzde 20'si yabancılara yapıldı.

İş GYO Manzara Adalar güncel fiyatları!

İş GYO Manzara Adalar güncel fiyatları 1+1'lerde 351 bin 250 TL'den başlayarak değişiyor. İstanbul Kartal'da yükselen Manzara Adalar projesi 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim ediliyor...

Limak TMK projesi için seçilen öğrenciler İstanbul'da!

Limak Şirketler Grubu'nun, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer alması için geçen yıl başlattığı "Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi"ne seçtiği öğrenciler İstanbul'da ilk kez bir araya geldi.

İstanbul gayrimenkulde yabancılar için cazibesini koruyor!

Yabancılar için İstanbul'un gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini korumasını, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine bağlayan Timothy Ash, "Türk Lirası'nın ucuz olduğu düşünüldüğünde bu son derece akıllı bir yatırım aracı" dedi.

Doğuş GYO Maslak imar planı için temyize gidecek!

Doğuş GYO'nun, Doğuş Center Maslak'ı da içine alan Maslak nazım imar planı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi. İşte firmadan yapılan açıklama...

Şişli İstanbul Tower Levent iletişim!

Şişli İstanbul Tower Levent iletişim için 0212 482 05 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 450 milyon dolar yatırım bedeline sahip proje 224 bin metrekare inşaat alanından meydana geliyor.

iü Mahallem İstanbul Projesi Haberi

iü Mahallem İstanbul Projesi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi’nin yürüttüğü, İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği "Mahallem İstanbul Projesi"ne göre, yüksek eğitime sahip beyaz yakalılar yoğunlukta oldukları Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz ve Beyoğlu gibi ilçeler yerine son yıllarda Ümraniye, Pendik, Küçükçekmece, Maltepe, Esenyurt, Başakşehir, Sancaktepe ve Çekmeköy'ü tercih etmeye başladı.


Mahallem İstanbul Projesi'nin sonuçlarına göre, son yıllardaki veriler incelendiğinde İstanbul’da nüfusu giderek artan mahallelerin başında Beylikdüzü’nden Adnan Kahveci ve Yakuplu, Küçükçekmece’den Atakent, Başakşehir’den Kayabaşı, Başakşehir Merkez ve Bahçeşehir 1. Kısım, Sancaktepe’den Fatih ve Abdurrahmangazi, Esenyurt’tan Yeşilkent ve Tuzla’dan Aydınlı mahalleleri geliyor.


Küçükçekmece Atakent mahallesinde son bir yıldaki nüfus artışı 7 bin kişi olarak gerçekleşti. Atakent, 2016 yılında 88 bin 956 nüfusuyla yıllardır İstanbul’un en kalabalık mahallesi olan Bahçelievler Zafer Mahallesi'ni geçerek İstanbul'un en kalabalık...