12 / 05 / 2024

iyi bir emlakçı nasıl olmalı

iyi bir emlakçı nasıl olmalı

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, emlakçıların portföy oluştururken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

'İşler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş altın için sil baştan rakam verdi! Birikimlerinize sahip çıkın!

'Birikimlerinize sahip çıkın, işler iyi bir yere gitmiyor' diyen İslam Memiş, yatırımcıları uyararak altın için sil baştan rakam verdi. Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Altın fiyatları ne olur? İşte altının geleceği seviye...

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Bu şartlarda evini kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Ev sahiplerinin kiracı isyanı tam gaz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar sosyal medyada da sık sık gündem oluyor. Hukukbil isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından "Ülkemizde maalesef en kötü yatırım aracı, evini kiraya vermek oldu" dedi ve bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

BİST 100'de tüm zamanların en iyi getiri sağlayan hisseleri belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu hafta tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Buna göre, şubat ayına iyi bir giriş yapan BIST 100 endeksi, son 10 yılın şubat aylarında ise karışık bir performans kaydetti.

Borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber!

Günün ilk yarısında yükselen borsa yatırımcıların gündemindeki yerini korurken Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber verdi. İşte Mescioğlu'nun o paylaşımı...

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektöründeki sorunlar devam ediyor. Evergrande'den önce, Zhongzhi Enterprise Group gibi bir başka büyük emlak devi de adeta iflasın eşiğine geldi.

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Daha iyi bir bina yönetmeliği Maraş'taki depremin etkisini azaltır mıydı? Washington Post'tan deprem analizi!

Dünyanın onlarca ülkesinden Türkiye'ye yardım ekipleri ve erzak yollanırken; ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post tarafından yapılan geniş çaplı analizde depremin neden bu kadar ölümcül olduğu bir bir sıralandı. İşte ayrıntılar...

iyi bir emlakçı nasıl olmalı Haberi

iyi bir emlakçı nasıl olmalı

Mekan Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek , emlakçıların portföy oluştururken nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.

Emlak ilan porftöy oluşturmadan  önce yapılması gereken çok önemli konular bulunuyor.  Alıcı ve satıcıyı mutlu edecek piyasa fiyatını doğru belirlenirse emlakçılıkta başarıyı yakalama oranı daha yüksek olur. Aşırı  fiyat verilen bir gayrimenkul ilan porftöyü piyasada uzun süre bekleyecek ve cazibesini kaybedecek.

 

Gayrimenkul sektöründe portföy oluşturmak için atılacak çok önemli konular bulunuyor.Özellikle faaliyet gösterilen şehirde ve çevresinde bulunan müşterilerin danışmanın emlak sektörde olduğunu bilmesi oldukça önemli ,diğer yandan her fırsatta danışmanın kendisini müşterilere hatırlatması gerekiyor. 

Türkiye'de akıllı telefonların kullanımı hayatımıza girmesiyle beraber sosyal medya kullanımını gün geçtikçe artıyor. Günümüzde sık kullanılan dijital uygulamalar ile emlak ofisleri satışa veya kiralamaya sundukları portföy ilanları...