29 / 04 / 2024

İzalei Şuyu ne zaman açılır

İzalei Şuyu ne zaman açılır

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzaleyi şuyu davasında dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babam bir tarlanın 1/2’sine sahipti. Mirasçılardan biri tarladaki hissesini ne satıyor ne alıyor. İzaleyi şuyu davası açacağım. Dava açılınca bize ait olmayan 1/2 hissenin sahibi de işin içine giriyor mu?? sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşüm ve ticari kiralamalarda yaşanan uyuşmazlıklar!

Abcoo Hukuk Bürosu avukatları kentsel dönüşüm ve ticari kiralamalarla ilgili ne tür uyuşmazlıkların yaşandığından bahsederken, sorun henüz doğmadan önemli önerilerde bulundu. İşte detaylar...

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

İzale-i şuyu davası masrafları 2016!

Ortaklıkların giderilmesi için açılan izale-i şuyu davasında kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor. Peki, izale-i şuyu davası masrafları 2016 ne kadar?

Paylı mülkiyet davası ne kadar sürer?

Paylı mülkiyetin devam ettirme yükümlülüğü yoksa, malın paylaşılması istenebiliyor. Bunun için izale-i şuyu davasının açılması gerekiyor. Peki, paylı mülkiyet davası ne kadar sürer?

İzale-i şuyu davası ne kadar sürer?

Paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, izale-i şuyu davası ne kadar sürer?

Paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?

Paydaşlığın giderilmesi davası, ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi için açılıyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?

İzale-i şuyu davası ne zaman sonuçlanır?

İzale-i şuyu başka bir deyişle ortaklığın giderilmesi davası, ortak mallarda ortaklığın devlet eliyle ortadan kaldırılması olarak tanımlanıyor. Peki, izale-i şuyu davası ne zaman sonuçlanır?

İzale-i şuyu davaları ne kadar sürer?

Taşınmaza ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında paylaştırılması işlemine izale-i şuyu deniyor. Peki, izale-i şuyu davaları ne kadar sürer?

İzalei Şuyu ne zaman açılır Haberi

İzalei Şuyu ne zaman açılır

İzalei şuyu, emlak literatüründe sıklıkla karşımıza çıkan bir kavramdır. Bu kavram, bir mal üzerinde ortak mülkiyete sahip olan kişilerinin mal üzerindeki haklarının, payları oranında aynen bölüştürülmesi işlemine deniyor. Ayrıca bu kavrama göre bu ortak mallar mahkeme tarafından da satılabiliyor ve satış bedeli paydaşların payları oranında bölüştürülebiliyor. 

Medeni Kanunun 628. maddesine göre ortak bir malın tam olarak bölüştürülmesinin mümkün olmadığı durumlarda izalei şuyu davaları devreye giriyor. Bu tür durumlarda malın mahkeme tarafından satışa çıkarılacağı ve satış bedelinin paydaşlar arasında bölüştürülebileceği de açık bir şekilde belirtiliyor. 

Ortaklığın giderilmesi davası, çok taraflı ve davanın tüm tarafları için benzer sonuçlar doğuran bir dava türüdür. Örneğin, izale-i şuyu davası açan davacı yargılama sırasında davadan feragat etse bile, davalılardan herhangi biri davayı takip edeceğini mahkemeye bildirerek...