20 / 05 / 2024

izinsiz hafriyat dökme

izinsiz hafriyat dökme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve de taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza verecek...

Zeytinde yaşanan 'yok yılı' zeytinyağına nasıl yansıyacak? Sıkıntı yaşanacak mı?

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yönelik ilave tedbirlerin artırılmasına yönelik bir takım değerlendirmede bulundu. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatı yasaklanan zeytinyağı depolarda bozulmaya başladı!

Dökme ve varilli zeytinyağı ihracatına yasak getirilmesinin ardından depolarda kalan yağ bozulmaya başladı. Sektör temsilcileri, hâlihazırda yaklaşık 150 bin ton yağın depolarda sıcaklar nedeniyle bozulmaya başladığını ifade ediyor.

Son dakika! Zeytinyağı ihracatı yasaklandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatı, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 31 Ekim 2023 tarihine kadar yasaklandı. İşte detaylar...

Zeytin üretiminde korkutan gelişme! 1 litre zeytinyağı 350 TL'ye, zeytin kg 400 TL'ye çıkabilir!

Avrupa'daki zeytin ve zeytinyağı üretimi kuraklık krizine girmesinin ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Bu kapsamda zeytin üreticileri, dökme zeytinyağı ihracatına kısıtlama talep etti. İşte detaylar...

Worm Hafriyat İnşaat Nakliye Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Worm Hafriyat İnşaat Nakliye Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Serhat Çetin tarafından kuruldu.

Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? 14 Temmuz Twitter çökme sorunu...

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? İşte 14 Temmuz Twitter çökme sorununun detayları...

Brs 2 İnşaat Malz.Alım Satım Hafriyat Nakliye Oto Yedek Parça Ve Madeni Yağlar Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Brs 2 İnşaat Malz.Alım Satım Hafriyat Nakliye Oto Yedek Parça Ve Madeni Yağlar Dış Tic.Ltd.Şti. Arnavutköy'de Bülent Deli tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Özyıldız Geri Dönüşüm Hafriyat Nakliyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özyıldız Geri Dönüşüm Hafriyat Nakliyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Kadir Yıldız tarafından kuruldu.

Özçelikler Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçelikler Hafriyat Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de Birkan Çelik tarafından kuruldu.

İstay Hafriyat Geri Dönüşüm Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstay Hafriyat Geri Dönüşüm Peyzaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Zahide Alkaşı tarafından kuruldu.

Rüzgar Altyapı Hafriyat Geri Dönüşüm Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Altyapı Hafriyat Geri Dönüşüm Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Durmuş Koçak tarafından kuruldu.

Egemenist İnşaat Hafriyat Dış Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Egemenist İnşaat Hafriyat Dış Ticaret Ve Pazarlama Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Betül Egemen tarafından kuruldu.

izinsiz hafriyat dökme Haberi

izinsiz hafriyat dökme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüştürülerek, kullanılmasını teşvik edecek.


Bakanlık, inşaat atıklarının, geri dönüşüm merkezleri dışına götürülmesi ve istenmeyen yerlere dökülmesini getireceği sıkı tedbirlerle önleyecek.


İmar Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, Bakanlıkça belirlenen esaslara aykırı ve ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin lira ceza uygulanacak. Geri kazanan, geri dönüştüren, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere ise 5 bin lira idari para cezası verilecek.


-"Sıfır atık" hedefi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçen yıl 5 Ekim'de ülke genelinde kentsel dönüşüm seferberliğini başlattı. Şu ana kadar 250 bin bağımsız bölümün dönüşümü gerçekleştirildi.


"Sıfır atık" parolasıyla yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...