02 / 05 / 2024

izmir 5 milyon metrekare imar alanı

izmir 5 milyon metrekare imar alanı

Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. İzmir'de 5 milyon metrekareye yakın alanda yapılan ayrıcalıklı imar uygulamalarıyla ilgili son kararı Danıştay verecek.

İzmir'de 3.5 milyon TL harcanan Çocuk Dünyası'nın inşaatı çürüyor! 

İzmir Bornova'da Çocuk Dünyası Projesi'ne 3.5 milyon TL harcanmıştı. Müteahhitin yarım bırakıp gittiği inşaatın demirleri de çürümeye başladı...

İzmir Çeşme'de 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Ilıca Mahallesi Kumluk mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 11 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Gaziemir'de 5 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 165 bin TL bedel ile satışa sunuldu. 

İzmir Çeşme'de 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi Köyiçi mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 597 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Bornova'da 5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli, Bornova İlçesi, Altındağ Mahallesi, Köyiçi Mevkii'nde yer alan gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Menemen'de 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli Menemen İlçesi, Kazımpaşa Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 

İzmir Bornova'da 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Bornova İlçesi, Erzene Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 

İzmir Bornova'da 5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli Bornova İlçesi, Altındağ Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul vasıflı taşınmaz 5 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Konak'ta 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli Konak İlçesi Karataş Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı taşınmaz 5 milyon 214 bin 380 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir'de 20.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi 14 Aralık'ta!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından 20.5 milyon TL'lik inşaat ihalesi yapılacak. İhale 14 Aralık'ta yapılacak..

İzmir Menderes'te 5.5 milyon TL'ye satılık 4 arsa!

İzmir İli Menderes İlçesi'nde yer alan 4 adet satılık arsa toplamda 5 milyon 532 bin 317 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Torbalı'da 22.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir Torbalı Belediyesi, Pancar Mahallesi'ndeki gayrimenkulünü 22.5 milyon TL'ye satıyor. İhale, 3 Ekim 2017 Salı günü gerçekleşecek..

İzmir Büyükşehir'den 1.5 milyon tonluk asfalt atağı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda 1,5 milyon ton sıcak asfalt dökmeyi planlıyor.

izmir 5 milyon metrekare imar alanı Haberi

izmir 5 milyon metrekare imar alanı

 Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. 

Çoğu zaman da rant iddialarını gündeme getirir. 

O yüzden de zaten planlama ilkelerine göre ille de imar plan değişikliği yapılacaksa çok daha büyük ölçüde yapılmalıdır. 

Böylece bu değişiklikle oluşacak rant bir kişiye değil, o bölgede arsa sahibi olan herkese gider. 

Ama ne yazık ki Türkiye'de işler böyle yürümüyor. 

Karar verici mekanizmalar, parsel bazındaki imar plan değişikliklerini çok seviyor ve sık sık da uygulamaya geçiriyor. 



Birkaç ay önce yapılan bir plan değişikliği ile İzmir'de belki de bir kerede rekor sayılabilecek alanda parsel bazında imar plan değişikliği yapıldı. 

25 Nisan'da bu sütunlarda yayınlanan yazımda İzmir ve Manisa'nın 1/100 binlik planlarının Çevre Bakanlığı'nca onaylandığını ve iki aylık askı süresinin de sona erdiğini belirtmiştim. 

İşte o planlarla ilgili olarak Şehir Plancıları...