04 / 05 / 2024

izmir acil eylem planı

izmir acil eylem planı

İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolü ve şehirdeki toplanma alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: 300 bin konutluk 'Yarısı Büyükşehirden' kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, megakentin kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Murat Kurum'un ilk 6 ay ve 1 yıllık acil eylem planı...

İzmir Örnekköy Dönüşüm Projesi hak sahiplerinden eylem: '9,5 yıldır bekliyoruz'

İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki hak sahipleri hem uzun süren teslimat süreci hem de sürekli olarak artış gösteren kira zamları nedeniyle eylem yaptı...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.

İstanbul depremi için son dakika uyarısı! Uzmanlar açıkladı! Zaman boşa harcandı, yarın çok geç olacak!

Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Derin Orhon ve Prof. Dr. Seval Özen, İstanbul depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve deprem acil eylem planının ivedikle oluşturulmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

İzmir'de ağır hasarlı 506 bina acil yıkılacak!

İzmir'de 115 vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olan deprem sonrası hasarlı bina sayıları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından revize edildi. Şehir genelinde acil yıkılması gereken 506 hasarlı bina olduğu belirtildi. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

İzmir'de 214 acil yıkılacak bina tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir'de 214 "acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık" bina, 201 "orta hasarlı" bina, 1431 "az hasarlı" bina tespit edildi.

İzmir'de evsiz kalan depremzedeler acil destek bekliyor!

İzmir depreminde binlerce bina hasar gördü, yüzlercesi oturulamaz duruma geldi. Evlerini kaybeden vatandaşlar bugünleri acil toplanma alanlarındaki çadırlarda geçirirken yarınlara kaygıyla bakıyor. 

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Sakıncalı binalar için acil eylem planı çağrısı!

Deprem kuşağında olmamıza rağmen hala gerekli önlemler alınmıyor. Bu kapsamda, oturulması sakıncalı binalar için acil eylem planları uygulamaya konulmalı.

izmir acil eylem planı Haberi

izmir acil eylem planı

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir'de depreme yönelik olarak hazırlanan acil eylem planına, mevcut yapı stokunun kontrolüne ve şehirdeki toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Sertel, ''Geçtiğimiz hafta İstanbul'da gerçekleşen 6 şiddetindeki deprem sonrası sadece İstanbul'un değil bundan sonrasında İzmir gibi tehlikeli fay hatlarının yer aldığı şehirlerin de olası depremlerden etkileneceği açıktır. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin yetkilileri, İzmir'in riskinin İstanbul'a göre 13 kat fazla olduğuna vurgu yapmışlar ve İzmir'de 7.0 şiddetinde deprem üretecek 13 fay bulunduğunu söylemişlerdir. Bu bağlamda cevaplandırılmasını istediğim sorular aşağıdadır'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Son İstanbul depremi sonrası İzmir içinde söz konusu olan tehlike için Bakanlığınız tarafından bir acil eylem...