07 / 05 / 2024

izmir arap yatırımcı

izmir arap yatırımcı

Yılın ilk yarısında gayrimenkule yapılan yatırımlar yıllık bazda yüzde 4.8 artıp 1.3 milyar dolara çıktı. Ortadoğulular İstanbul’dan sonra en çok İzmir’den ev aldı...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, yaşanan depremlerden sonra sağlam zeminiyle dikkat çeken İzmir'in kuzey aksındaki Koyundere ve Ulukent'in son dönemlerde yatırımcıların radarına girdiğini söyledi.

İzmir Çeşme'de turizm tesis alanı imarlı arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Satışa çıkarılan arsaların ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayı içerisindeki ihale ilanlarını da araştırmaya devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de İzmir'de yer alan arsa için de satış ihalesi düzenliyor.

Türk yatırımcıların lüks konutta tercihi Dubai oldu!

Ülkemizde yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkı tanındığı gibi, yurt dışında da bazı benzer uygulamalar yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım şartının 750 bin dirheme karşılık gelen yaklaşık olarak 205 bin dolara düşürülmesiyle, Türk yatırımcılar Dubai’de adeta yatırım turuna çıktı.

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!

Arap asıllı Türk iş insanlarından meydana gelen ve Körfez bölgesindeki Arap yatırımcılara yol gösteren ARTİAD derneği, Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla İsra Holding yöneticileri ile “Türkiye’de Yatırım Fırsatları” konulu kahvaltılı toplantıda buluştu. 

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

İranlı konut yatırımcılarının yeni gözdesi İzmir!

İzmir'de, koronavirüs salgını sürecinde yavaşlayan yabancılara konut satışı, İranlı yatırımcılarla yeniden yükseldi. Konut yatırımcılarının en fazla İran'dan geldiğini kaydeden gayrimenkul uzmanları, İranlıların Türk vatandaşı olup, İzmir'de yaşamak istediğini belirtti. 

Türk inşaatçılar Arap yatırımcılarla bir araya gelecek!

Türk Arap Ülkeleri İş birliği Derneği (TÜRAP) ve TurabExpo, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ‘Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı’nda, bin 500 Arap yatırımcıyı Türkiye’deki gayrimenkul firmalarıyla buluşturacak...

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!

Her türlü saldırıya rağmen ekonomisini ayakta tutmayı başaran Türkiye’ye yabancı yatırımcının da iştahı kabardı. Arap ve Asyalı yatırımcılar, bitmiş AVM’leri almak için görüşmelere hız verdi.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Gayrimenkul yatırımcısının odağında İzmir var!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin başlamasıyla hareketlenen gayrimenkul sektörü önümüzdeki dönemde de cazibesini korumaya devam edecek. Büyük yatırımcılar İzmir'de yeni projelere başlarken kentte konut fiyatları yükselmeye başladı.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'de!

"BADEER 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi" kapsamında 40’dan fazla ülkeden 300’e yakın yabancı yatırımcı 100’ün üzerindeki yerli yatırımcıyla bir araya geldi. Zirvede, bine yakın 500 görüşme gerçekleşti.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

izmir arap yatırımcı Haberi

izmir arap yatırımcı

Yabancılar, Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte gayrimenkul alımlarını İstanbul’un ardından İzmir’e yöneltti. Özellikle Araplar, İzmir’e yakın ilgi gösteriyor. REMAX Gayrimenkul Danışmanı İbrahim Evdüzen, özellikle Ortadoğu ülkelerinden gayrimenkul alımı için yabancıların Türkiye’ye geldiğini, İzmir’in kıyı şeridiyle cazibe merkezine dönüştüğünü belirterek, “Ortadoğu ülke vatandaşları, Osmanlı ilgisi nedeniyle İstanbul’a yöneldi. Ancak ikinci sırada İzmir’e yerleşmeyi tercih ediyor” dedi.



ALTI AYDA 7.145 MÜLK


Türkiye’de yapı fiyatlarının dünya ortalamasının altında seyrettiğini, bunun da yabancıların ilgisini çektiğini belirten Evdüzen, “Bu yılın ocak-haziran ayları arasında 7 bin 761 yabancıya, 7 bin 145 gayrimenkul satışı yapıldı. Yabancılar, sahil şeridinde en fazla İzmir’e ilgi gösteriyor” dedi. İbrahim Evdüzen, gayrimenkul yatırımlarının 2008’den bu yana yüksek prim oranlarına sahip olduğunu, bu yılın durağan geçmesine rağmen eylül - ekim aylarında canlılık yaşanacağını işaret etti. Gayrimenkul...