06 / 05 / 2024

izmir arsa birim fiyatı

izmir arsa birim fiyatı

İzmir Ticaret Odası ( İZTO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, emlak vergileri için belediyeler bünyesindeki takdir komisyonları tarafından son derece yüksek birim fiyatları belirlendiğini söyledi...

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.

Arsa ve arazi satışları bu 5 ilde daha fazla!

Son günlerde dikkatleri üzerine çeken arsa ve arazi piyasası, Endeksa verileriyle aydınlatılıyor. Bu verilere göre, Türkiye'nin beş büyük şehri arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatlarının tahtı İstanbul'un oldu. İşte son dakika arsa ve arazi fiyatları, şehirler arasındaki konutların rekabeti

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen arsa ve arazi piyasasını mercek altına alan Endeksa verilerine göre; beş büyük şehir arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatları en yüksek olan il İstanbul oldu. İşte 5 büyük ilde son dakika arsa ve arazi fiyatları...

İzmir Çiğli'de 6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü tarafından İzmir Çiğli Sasalı Mahallesi'nde yer alan 7 bin 490 metrekarelik arsa 5 milyon 992 bin TL bedelle icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Konak'ta 15.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir 8. İcra Dairesi tarafından Konak ilçesi Kocakapı Mahallesi'nde bulunan arsa 15 milyon 934 bin TL'ye satılıyor. İhale 12 Haziran 2019 günü saat 11:05'te gerçekleşecek.

İzmir Karaburun'da 4.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Karaburun Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Küçükbahçe Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkulü 4 milyon 797 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

İzmir Menderes'te 3.8 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir ili, Menderes ilçesi, Bulgurca-Büyükovacık mahallesinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 830 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı.  

Gebze-İzmir Otoyolu konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarını katladı!

Endeksa, Gebze-İzmir Otoyolu projesi güzergahında bulunan Bursa ve İzmir‘de konut, imarlı arsa ve tarla fiyatlarındaki değer artış oranlarını açıkladı...

İzmir Menderes'te 5.1 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir İli, Menderes İlçesi, Bulgurca-Büyükovacık mahallesinde yer alan arsa 5 milyon 100 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan arsanın ihalesi 21 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 10.00 ‘da yapılacak.

İzmir Çeşme'de 5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Ilıca Mahallesi Kumluk mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 11 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Gaziemir'de 5 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir İli, Gaziemir İlçesi, Atıfbey Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 165 bin TL bedel ile satışa sunuldu. 

İzmir Bayraklı'da 10.6 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Osmangazi Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 10 milyon 615 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir Çeşme'de 5.5 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir İli, Çeşme İlçesi, Dalyan Mahallesi Köyiçi mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 5 milyon 597 bin 500 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

izmir arsa birim fiyatı Haberi

izmir arsa birim fiyatı


İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, emlak vergileri için belediyeler bünyesindeki takdir komisyonları tarafından son derece yüksek birim fiyatları belirlendiğini söyledi. Demirtaş, yaptığı açıklamada, “Belirlenen bu yüksek oranlar, 2014 yılından itibaren gayrimenkul sahiplerini son derece zorlayacak. Arsalardaki fahiş artışlara itiraz ettik, 335 dava açtık, elimizden geleni yaptık ama başarılı olamadık.” dedi.


İZTO Başkanı, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 49. maddesi uyarınca arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerlerinin tespitinin, çeşitli kuruluşların temsilcilerinin de yer aldığı belediye takdir komisyonları tarafından döt yılda bir yapıldığını belirtti. 2013 yılında da bina, arsa ve araziler için bu yıl uygulanacak emlak vergi değerinin tespitiyle ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdirleri yapıldığını aktararak, “Bu değerler çok...