29 / 04 / 2024

İzmir Bornovada inşaat sektörü değerlendirildi

İzmir Bornovada inşaat sektörü değerlendirildi

İzmir Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği, uzun bir aradan sonra kente katkı sağlamak için Hasan Ali Karaman başkanlığında düzenlenen kahvaltıda buluştu.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

Sabancubeli Tüneli'nin inşaatı hangi aşamada?

Manisa-İzmir arasını 15 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli Tüneli'nin inşaatının yılan hikayesine döndüğünü söyleyen CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Meclis'e takdim ettiği soru önergesiyle tünelin ne zaman açılacağını sordu.

Reysaş GYO, İzmir Menderes'deki lojistik deponun inşaat ruhsatını aldı!

Reysaş GYO, İzmir Menderes İlçesi Görece Mahallesi 526 Ada 1 Parsel üzerinde inşa edilecek lojistik deponun yapımı için inşaat yapı ruhsatı aldı.

Fuar İzmir'in etüt raporunda inşaat mühendislerinin imzası var mı?

Gaziemir'deki Fuar İzmir'in yapım aşamasında, ilgili yönetmeliklerin gözardı edildiği, zemin etüt raporlarında jeofizik ve inşaat mühendislerinin imzalarının bulunmadığı belirlendi.

İzmir İstinye Park'ın inşaatı başlıyor!

İzmir İstinye Park AVM ve Otel inşaatı 2016 yılının ilk çeyreğinde başlıyor. Üçkuyular'da yükselecek projede AVM ve 211 odalı otel yer alıyor.

Ödemiş'te 1 yılda 601 yapıya inşaat ruhsatı verildi!

Nüfusu 130 bine ulaşan İzmir Ödemiş'te lokomotif sektörler arasında yer alan inşaat sektörü, 2015 yılını hareketli geçirdi. İlçe genelinde bir yılda 601 yapı ruhsatı verildi.

Ödemiş Rahmanlar Barajı inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı!

İzmir’in Ödemiş ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak Rahmanlar Barajı’nda inşaatı seviyesi yüzde 40’lara ulaşırken, barajın 2016 yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Koç inşaat Mia projelerine yenilerini ekliyor!

İzmir'de faaliyet gösteren Koç inşaat, Mia projelerine yenilerini ekleyerek, yatırımcılara ve ev sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunmaya devam ediyor. Koç İnşaat'ın yeni projesi Menderes'te Mia konseptiyle hayata geçiyor.

Beton fiyatlarına yapılan zam inşaat sektörüne darbe!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılı ile birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam inşaat sektörünün tepkilerine neden oldu. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, İzmir'in diğer illere oranla betonu zaten pahalıya kullandığını belirtti.

İzmir Bornovada inşaat sektörü değerlendirildi Haberi

İzmir Bornovada inşaat sektörü değerlendirildi

Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltıda bir araya gelen üyeler durum değerlendirmesinde bulundu. Özellikle ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründeki sıkıntıları elbirliği ve güçbirliği yaparak çözebileceklerini vurgulayan Başkan Karaman “Komşu ülkeler ve tüm dünyadaki konjonktür, bizlere siyasi görüşü, dini görüşü veya yaşam anlayışı nasıl olursa olsun daha da çok birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğinin mesajını veriyor” dedi.


HEDEFİMİZ FARKINDALIK

STK’ların toplumumuzdaki etkisinin ve öneminin çok büyük olduğunu hatırlatan Karaman, Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği olarak bunun bilincinde olduklarını ifade ederek “Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği olarak bir sinerji oluşturup yaşadığımız kenti daha güzel, daha yaşanılabilir bir kent yapmak için yerel yönetimlere katkı koyarak katma değeri artırmak, hedeflerimizin en başında gelir. Bu yolda destek sağlayan siz değerli yol...