04 / 05 / 2024

izmir buca imar planı değişikliği

izmir buca imar planı değişikliği

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Buca'da yapılan nazım planı değişikliği yeni tartışmalara sebep oldu. 

İzmir Buca Tınaztepe Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İzmir Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi 7434 ada, 2 nolu parselin “Park Alanı”, olarak ayrılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları bugün askıya çıktı...

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Son Dakika! Üst üste korkutan depremler: Önce İzmir Buca sonra Muğla Datça

Son dakika deprem haberleri. Ege kıyıları sallanmaya devam ediyor. AFAD, birkaç saat arayla iki deprem haberi verdi. İşte detaylar...

İzmir Buca'da 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan gayrimenkulü 15 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.

İzmir Buca'ya hükümet konağı ve diş hastanesi müjdesi!

Buca’da yapımı sürdürülen kamu yatırımları inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Hükümet Konağı, Diş Hastanesi Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, 112 Acil Müdahale Merkezi ve Sağlık Kampüsü’yle Buca farklı bir görünüme bürünecek” şeklinde konuştu.

Şehir Plancıları Odası'ndan İzmir Buca'daki imar planı değişikliğine ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’ndan sonra Buca'da yapılan nazım planı değişikliği yeni tartışmalara sebep oldu. 

İzmir Buca'da 7.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İzmir 6. Satış Memurluğu, İzmir ili, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 10001 ada 1 parselde yer alan gayrimenkulü 7 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

İzmir Buca'da 39 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, Buca'da yer alan gayrimenkulü 39 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

İzmir Buca'da 9.2 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. İzmir 6. Satış Memurluğu, İzmir ili, Buca ilçesi, İnönü Mahallesi, 10006 ada 1 parselde yer alan arsayı 9 milyon 250 bin TL'ye satıyor...

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

TOKİ'den İzmir Buca'ya 2 yeni okul!

İzmir ili Buca İlçesi Yiğitler Mahallesi (Vali Rahmi Bey İlkokulu) 32 Derslikli Eğitim Binası ve Çiğli İlçesi Küçük Çiğli Mahallesi (80Yıl Küçükçiğli İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 22 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

izmir buca imar planı değişikliği Haberi

izmir buca imar planı değişikliği

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesinin Buca ilçesinde yaşanan nazım planı değişikliğine itirazıyla başlayan süreçte yeni tartışmalar başladı. Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre; Buca Belediye Meclis 1. Başkan Vekili ve CHP Meclis Üyesi Fikret Aktaş’ın hissedarı olduğu arazi için imar planında değişiklik yapıldığı ileri sürüldü.

İddialar üzerine Aktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Normal koşullarda, Buca Belediyesinde yapsaydım bunu çok kolay yapar ve geçirirdim ancak ben bunu yapmadım. Sadece ve sadece normal işleyişi olsun diye Büyükşehir Belediyesine gönderdik” dedi. ŞPO İzmir Şubesinin itirazları için de Aktaş, “Bunların amacı gündem oluşturmak. Biz sadece kendi parselimiz içinde tevhit yaptık” dedi. 

ŞPO’dan edindiğimiz bilgiye göre, daha önce iki kez kamu yararı olmadığı sebebiyle onaylanmayan değişiklik, üçüncü kez meclis gündemine gelince onaylandı. ŞPO İzmir Şubesi, birçok...