13 / 05 / 2024

izmir çarpık kentselşme

izmir çarpık kentselşme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü'nün kentte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken, Karşıyaka ilçesinde ortaya çıkan manzara, akıllara durgunluk verdi.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz, bugünkü köşesinde Bursa'nın deprem riskini ve kentsel dönüşümü kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Deprem ve onun en çok etkileyeceği çarpık kentleşme bir Türkiye gerçeği' başlıklı yazısı...

Folkart Boyalık Çeşme’de teslimler başladı!

Folkart Boyalık Çeşme’de, denizin kıyısında seçkin bir hayat başlıyor. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, konuya ilişkin açıklamasında “İzmir’de bir projeyi daha tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Folkart Boyalık Çeşme, en güzel butik projelerimizden biri oldu” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde hangi noktalara dikkat edilmeli?

Depremler, doğal afetler, çarpık kentleşme, hasarlı ve bakımsız yapılar... Fiziki kullanım ömrü bitmiş yapıların ciddi şekilde can ve mal kaybına sebep olduğu pek çok kez Türkiye'de yaşandı ve görüldü. Peki kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Vatandaşlar dönüşüm sürecinde ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün başladığını dile getirdi.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

izmir çarpık kentselşme Haberi

izmir çarpık kentselşme

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürlüğü'nün kentte yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları sürerken, Karşıyaka ilçesinde ortaya çıkan manzara, akıllara durgunluk verdi. Karşıyaka Dedebaşı'nda uzun yıllar yol olarak kullanılan 6116/5 sokak ile 6111/3 sokağın kesiştiği noktada bina yapıldı. Öte andan bir çarpıklık da buradan birkaç sokak ötede Sağlık Bakanlığı'nm Karşıyaka'da hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezi'nin bulunduğu bölgede yaşandı. 6111/2 sokak ile 6120 sokağın kesiştiği noktada yer alan ve belediye tarafından yol olarak düzenlenen arsaya apartman konduruldu. Yol gövdesine oturan bina nedeniyle 6111/2 sokakta yol 'S' çizmek zorunda kaldı. Yaşananlar İzmir'deki çarpık kentleşmeyi de gözler önüne serdi. 


YAŞACAN, DİLE GETİRMİŞTİ 

İzmir'deki çarpık kentleşme geçtiğimiz Aralık ayında Sabah Egeli'ye konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel...