03 / 05 / 2024

İzmir Cumhuriyet Müzesinin duvarı çöktü

İzmir Cumhuriyet Müzesinin duvarı çöktü

İzmir’in Konak ilçesindeki Cumhuriyet Müzesi’nin bahçe duvarı, Anıtlar Kurulu’ndan izin beklendiği gerekçesiyle onarılmayınca yağışların ardından öndeki binanın çatısına devrildi. Şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek? Kıyı kentleri için ürküten uyarı! Uzmanlar tarih verdi, ilçe ilçe açıkladı!

İzmir ve Karadeniz sahillerinde deniz taşması ile yaşanan felaketin ardından 'İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek?' sorusu gündeme geldi. İşte uzman isimlerin konuya ilişkin açıklamaları ve hazırlanan raporlar...

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

EYT'lilerin başvuru zamanı sürerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt bir açıklama yaptı. ilk aylığını bekleyen EYT'lileri ilgilendiren bir ayrıntı paylaşıldı.

Milli Emlak 8 bin TL'den başlayan fiyatlarla 55 araç ve 9 tekne satıyor! Herkes alabilir!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Bornova Emlak Müdürlüğü 55 araç ve 9 tekneyi satışa çıkardı. Satışa çıkarılan araçların bedelleri 8 bin TL'den başlıyor. İşte detaylar...

Müstakil konutta en çok hangi kent tercih ediliyor? 

Pandemi ile beraber müstakil konutlara olan ilgi giderek artıyor. Özellikle İzmir'de müstakil evlere olan talep oldukça fazla. 

Arsa ve arazi yatırımında nelere dikkat edilmeli?

Nef Arsa İzmir Satış Müdürü Şeyma Yeşim Dikmen arsa yatırımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

İzmir depremi bilirkişi raporu: Düşük kalite beton kullanıldı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 115 kişinin yaşamını yitirdiği 30 Ekim 2020 tarihindeki İzmir depremiyle ilgili yaptığı soruşturmada hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı.

İzmir Milli Emlak'tan Urla'da 30.5 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Urla'nın Bademler Köyü ve Denizli mahallelerinde yer alan 2 gayrimenkulü satıyor...

İzmir depremi sonrasındaki çalışmalar değerlendirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

Deprem ve düşük faiz yeni eve talebi artırdı!

Türkiye'de son dönemde yaşanan depremler nedeniyle vatandaşlar sıfır konuta yöneldi. İzmir'de müteahhitlerin elindeki bitmiş daire stokları erirken, vatandaşların sıfır konut talebinde de büyük artış yaşanıyor.

Koronavirüs İzmir gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Tüketicilerin gayrimenkul alımında tercihlerinin değişeceği gelecekte, İzmir’de müstakil gayrimenkul sektöründe yaşanacak muhtemel değişimler ve beklentiler herkes tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul PR, İzmir’deki müstakil konutların ekonomik analizini ve geleceğini inceledi...

İzmir'de ev fiyatları köpürüyor, göç edenlerin sayısı artıyor!

İzmir için İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak’tan dikkat çeken açıklamalar geldi. 2019 yılında 127 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini söyleyen Kabak, 2019 yılı içerisinde İzmir'i 117 bin kişinin terk ettiğini söyledi.  

İzmir Cumhuriyet Müzesinin duvarı çöktü Haberi

İzmir Cumhuriyet Müzesinin duvarı çöktü

Müzenin bahçe duvarının uzun süredir yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyleyen vatandaşlar Konak Belediyesi’ne başvurdu. Bölgede inceleme yapan belediye görevlileri, Anıtlar Kurulu’na yazı yazacaklarını, izin alındıktan sonra onarım yapılabileceğini söyleyip ayrıldı.


‘Hesabını kim verecek?’

Geçen hafta yaşanan sağanak yağışların ardından müzenin duvarı, toprak aşınmasının da etkisiyle, Mithatpaşa Caddesi 143 numaradaki depo alarak kullanılan binanın çatısına devrildi. Duvarın ağırlığına dayanamayan çatının da büyük bir bölümü çöktü. Olay sırasında, depoda kimsenin bulunmaması, olası bir ölüm ve yaralanmayı önledi. Deponun sahibi olan Serdar Akkaya, “Bu önlemler illa acı olaylar yaşandıktan sonra mı alınır? Ben bunun bir ders olması gerektiğine inanıyorum ve artık alınmayan önlem alınsın. Bu duvar yeniden inşa edilsin”...