02 / 05 / 2024

izmir darbecilerin yargılanacağı duruşma salonu

izmir darbecilerin yargılanacağı duruşma salonu

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 267 sanığın yargılanacağı, 654 kişi kapasiteli duruşma salonu yeniden tasarlanarak modernize edildi

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne yargıdan dur kararı!

İzmir’in Bergama ilçesinin Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi hayata geçirileceği sebebiyle 86 iş yerini yıkacağını duyurdu. Mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya yoluna gitti. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne 5 duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne FETÖ ve darbe girişimi davaları sanıklarının yargılanacağı 5 duruşma salonu inşa edilecek.

TOKİ İzmir Çeşme Konutları yargıya taşındı!

TOKİ tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere Mahallesi'nde inşa edilen konutların başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki yüksek fiyat farkı yargıya taşındı.

FETÖ'cülerin yargılanacağı salonun inşaatı tamamlandı!

Gaziantep't tutuklanan FETÖ/PDY zanlıların yargılanacağı 367 kişilik duruşma salonunun inşaatı tamamlandı. İnşa edilen salon Türkiye'nin en büyük duruşma salonları arasında yer alacak.

İzmir'de darbecilerin yargılanacağı duruşma salonu tamamlandı!

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 267 sanığın yargılanacağı, 654 kişi kapasiteli duruşma salonu yeniden tasarlanarak modernize edildi

FETÖ'cülerin yargılanacağı salonun inşaatı bitiyor!

Ankara'daki 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi davalarının görüleceği Türkiye’nin en büyük duruşma salonu, 15 gün içinde tamamlanacak.

Darbecilerin yargılanacağı salon inşaatı bitiyor!

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yargılamaların yapılacağı, bin 545 kişi kapasiteli Türkiye'nin en büyük duruşma salonunun inşaatında sona yaklaşıldı.

izmir darbecilerin yargılanacağı duruşma salonu Haberi

izmir darbecilerin yargılanacağı duruşma salonu


İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 267 sanığın yargılamasının yapılacağı 654 kişi kapasiteli duruşma salonu yenilenerek hazır hale getirildi. 


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne bağlı Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünde, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülerin detaylı ve titiz bir şekilde yaklaşık 45 günde çalışmalarını bitirdiği salon, davanın rahatlıkla yürütülüp izlenebileceği teknolojik donanımlarıyla dikkati çekiyor. 


FETÖ'nün 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında, 267 sanığın yargılanacağı duruşma salonu, 270 sanık, 202 avukat, 162 izleyici ve 20 basın mensubu olmak üzere 654 kişi kapasiteli olacak şekilde düzenlendi.


Darbe girişimine ilişkin İzmir'de 30 Ocak Pazartesi günü başlayacak ilk davanın görüleceği 750 metrekarelik alana sahip salona tutuklu sanık, hakim ve savcı ile izleyici olmak üzere üç bölümden giriş sağlanacak. 


-...