04 / 05 / 2024

izmir dask ödemeleri 

izmir dask ödemeleri 

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yapılan tespitte orta ve az hasarlı olduğu belirlenen binaların sahipleri DASK'tan ödeme alamadıklarını dile getirdi. 

DASK ödemeleri 25 milyar TL’ye yaklaştı!

DASK, 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası ödenen tutarı paylaştı. DASK, sigortalılarına ödediği tazminat tutarı 25 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu.

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

DASK'tan yeni uygulama! Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni uygulamasını resmen duyurdu. Hafif hasar gören konutların ödemeleri 72 saat içinde yapılacak!

Az ve orta hasarlı binalara DASK ne kadar ödeme yapar? Devlet desteği olacak mı? İşte yanıtı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından yüz binlerce bina ya yıkıldı ya da orta ve az ölçekli hasar yaşadı. Vatandaşlar devlet desteğinin hangi binaları kapsadığını araştırıyor. Birçok vatandaş DASK ödemeleri ve devlet desteklerinin detaylarını merak ediyor. İşte tüm detaylar...

DASK, İzmir depreminden sonra 401 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), İzmir depreminden sonra toplamda 401 milyon lira tazminat ödedi...

Evine yıkım kararı çıkan DASK’a koşuyor!

İzmir depreminde konutu zarar görenleri DASK ödemeleri yapıldı. Şimdilerde depremzedeler, yeniden DASK’a başvuruda bulunarak, zararlarını karşılanmasını talep ediyor. Peki, bu durumda DASK ödeme yapacak mı?

DASK İzmir depreminde 170 milyon TL hasar ödemesi yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, DASK'ın İzmir depreminin ardından Zorunlu Deprem Sigortası sahiplerine 170 milyon TL, Zorunlu Deprem Sigortası sahibi olmayanlara ise 15 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdiğini belirtti.

DASK İzmir depreminin ardından 125 milyon TL tazminat ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden sonra geçen bir aylık sürede 15 bin 600 hasar dosyasının incelemesini tamamlayarak 125 milyon TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

DASK neleri kapsıyor?

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından hasar ödemeleri başladı. Ödemeler hakkında bilgi veren CBU UBF Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Ayan, bu ödemelerin 240 bin TL'yi aşmayacağını dile getirdi. 

İzmir'deki depremin adından DASK'tan 55 milyon TL'lik ödeme!

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) 20 bini aşkın hasar ihbarı yapıldı. 

İzmir'de depremzedelere hasar ödemeleri yapılmaya başladı!

İzmir'de meydana gelen depremde evlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar için hasar ödemeleri başladı. İzmir depreminin yarattığı maddi kaybın 3.5 milyar lira olacağı tahmin edilirken, sigortacılar bunun 1.8 milyar lirasını karşılayacak.

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

İzmir'de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri öne çekildi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Bölgede Sosyal ve Ekonomik Destek alan ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ödemeleri öne çektik. Bu kapsamda 5 bin 700 vatandaşımızın hesabına 5,7 milyon lira ödeme yaptık." dedi.

izmir dask ödemeleri  Haberi

izmir dask ödemeleri 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem nedeniyle birçok binanın hasar görmesi nedeniyle çok sayıda vatandaş evlerinde olmuştu. Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre; binaları hasar gören depremzedelere Doğal Afet Sigorta Fonu (DASK) tarafından henüz ödeme yapılmadı. 

Devlet tarafından yıkılan evleri yeniden inşa edilecek olan yurttaşlar, arsa haklarının gasp edildiğini belirtti. Deprem sırasında binası yıkılmayan veya kayıtlara ağır hasarlı olarak geçmeyen binalarda yaşayan yurttaşlar ise kendilerine söz verilen birçok yardımdan yararlanamadı. 

Bu kişilerden biri de Yücel Yılmaz Apartmanı sakinlerinden Türkan Değirmencioğlu. Değirmencioğlu, dairesinin olduğu binanın depremden sonra yapılan testte az hasarlı olarak çıktığını ancak 3’üncü proje alanı içinde olduğu için resen yıkıldığını söyledi. Değirmencioğlu, “DASK’tan 170 bin TL’lik deprem sigortam var. Bunun yanı sıra bir de 130 bin TL’lik konut poliçem var....