06 / 05 / 2024

izmir depremzede konutları

izmir depremzede konutları

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında, TOKİ tarafından depremzedelere para karşılığı yapılan evlerin kusurlu çıktığı iddia edildi. 

TOKİ'nin Osmaniye'deki deprem konutları tamamlandı!

Depremin yıldönümünde Osmaniye'den TOKİ konutlarına ilişkin tamamlandığına dair açıklama yapıldı. Bu süreçte tamamlanan deprem konutları ise depremzede vatandaşları bekliyor.

AVM'de depremzede yakınları tarafından yakalanmıştı! Emlakbank Konutları müteahhidinin ifadesi ortaya çıktı!

Başkent Ankara’daki bir alışveriş merkezinde depremzede kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen ve sonrasında da tutuklanan Emlakbank Konutları müteahhidinin Mehmet Özat’ın ifadesi ortaya çıktı.

TOKİ İzmir deprem konutlarının teslimleri tamam: 3 bin 887 adet deprem konutu afetzedelere teslim edildi!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar merkezli yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra, TOKİ tarafından inşa edilen 3 bin 887 adet konutun teslimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İzmir Uzundere Toplu Konutları 34 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 34 adet konutu satıyor. Peki İzmir Uzundere Toplu Konutları'nda yer alan dairelerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki 11 şehirde 456 bin 770 kalıcı konut inşa edilecek: Bakan Özhaseki'den yeni formül açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki depremzede konutlarının yapımına hız kazandırmak için çeşitli formüller üzerinde çalıştıklarına ve bunları kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacaklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de depremzedelerin yerleştikleri konutların tahliye edilmesi kararına tepki!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Uzundere konutlarına yerleştirilen depremzedelerin, konutları tahliye etmelerinin istenmesi tepkilere sebep oldu.

İzmir deprem konutlarında son etapların sahipleri belli oldu!

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremden sonra Bayraklı'daki rezerv alanda inşa edilen toplamda 1216 konut ve 32 iş yerinin sahipleri yapılan kura çekilişiyle belli oldu.

Depremzede konutlarında ‘ihale’ uyarısı! Tek bir şirket yerine birçok müteahhit şirkete iş verilsin!

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Başkan Vekili Nedip Şimşek, deprem bölgesinde inşa edilecek konutların yapım sürecinde açılacak ihaleler ile ilgili endişelerini ve önerilerini paylaştı.

İzmir'deki depremzede konutlarının 2. etabı için kura çekilişi yapıldı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için Bayraklı ilçesindeki rezerv alanda hayata geçirilen projede 2. etapta yer alan 267 konut ve 4 iş yerinin sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir deprem konutlarındaki son durumla ilgili konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir deprem konutlarıyla ilgili o açıklamaları...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

İzmir Urla’da konutların metrekare fiyatları 30 bin TL'ye çıktı!

Egenin incisi İzmir’in dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan Urla’da da konutların metrekare fiyatı 12 bin lira ile 30 bin lira arasında değişiyor.

Murat Kurum: İzmir'de evine kavuşturmadığımız tek bir depremzede bırakmayacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "2022'de İzmir'de evine kavuşturmadığımız tek bir depremzede bırakmayacağız" dedi.

izmir depremzede konutları Haberi

izmir depremzede konutları

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında, TOKİ tarafından depremzedelere para karşılığı yapılan evlerin kusurlu çıktığı iddia edildi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in haberine göre; İzmir depreminin ardından TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla halk sahiplerin tapularını üzerine alarak, “Sizlere ev yapacağız ve teslim edeceğiz” dediler. Fakat, bir senede yapılması hedeflenen 7 proje alanındaki dairelerin sadece iki bölümü tamamlandığı iddia edildi.

KONUTLARDA 22 KUSUR ÇIKTI İDDİASI

2. proje bölgesindeki konutlarına yerleşen depremzedeler gördükleri  karşısında şaşkın olduklarını iddia ettiler. Apartman sakinleri, apartmanların otopark duvarlarında çatlakların olduğunu, bulaşık ve çamaşır makinaları giderlerinin tamamlanmadığını, kapıların kırık,  olması gibi hataların olduğunu iddia ettiler. Zemin katta kolonlar ve duvarlar arasındaki yarıkları gördüklerini iddia eden apartman sakinleri, beton içerisinden demirlerin çıktığı, içerisinde plastik kutuların betona harç...