02 / 05 / 2024

İzmir Doğanlardaki konutlarda kaçak elektrik kullananlar tespit edildi

İzmir Doğanlardaki konutlarda kaçak elektrik kullananlar tespit edildi

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar semtinde görenleri şaşırtan ilginç bir manzara yaşanıyor. Birçok vatandaş, mahalleden geçen elektrik tellerine kanca atarak evine elektrik bağlıyor.

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Konutlarda tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı! 

Avrupa İstatistik Ofisi, AB üyesi ülkelerde bu yılın ilk yarısında konutlarda tüketilen elektrik ve doğal gaz fiyatlarına dair verileri yayımladı. Bu kapsamda AB ülkelerinde tüketilen elektrik ve gaz fiyatları zirve yaptı.

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Ücretsiz doğalgazın detayları tek tek belli oldu! Konutlarda doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde açıklanan ücretsiz doğalgaza ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından önemli açıklamalarda bulunarak, "Bir sene boyunca konutlarımızdaki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacaktır” dedi. Peki; İstanbul, Ankara, İzmir doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar?

Milyonlara ücretsiz doğalgaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları verdi! İşte faturalar artık böyle gelecek!

Yerli doğal gaza dair son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir müjde bekleniyor. Konutlarda ise kullanılan doğal gaza büyük oranda ücretsiz olarak kullanma imkanı geliyor.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Yarın da sanayiciye indirim müjdesi verilecek! Konutlarda doğal gaz indiriminde 8 il sırada

İstanbul'da doğal gaza yüzde 12 indirim yapılmasının ardından yarın da sanayiciye elektrik indirimi müjdesi verilecek. Ardından doğal gaz için 8 ilde daha indirim müjdesi gelecek.

Birlikten İzmir Doğar kampanyasıyla alınan 84 dairenin kuraları çekildi!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin aileleri için iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla satın alınan 84 daire, kurayla hak sahiplerine verildi.

Doğal gaza temmuz ayında zam geldi mi? Temmuz doğal gaz tarifesi nasıl? İşte doğal gaz 2022 Temmuz tarifesi...

Haziran ayında konutlarda kullanılan doğal gaz birim fiyatlarına yüzde 30 zam gelirken temmuz ayında doğal gaza zam geldi mi? merak ediliyor. Peki doğal gaz temmuz tarifesi nasıl? İşte 2022 temmuz doğal gaz tarifesi...

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

İzmir Doğanlardaki konutlarda kaçak elektrik kullananlar tespit edildi Haberi

İzmir Doğanlardaki konutlarda kaçak elektrik kullananlar tespit edildi

Geçtiğimiz ay semtte Gediz Elektrik Dağıtım şirketi görevlilerinin yine kaçak elektrik kullananlara yönelik tespit operasyonu yaptığı ancak vatandaşların bunun ardından yine kaçak elektrik kullanmaya devam ettiği belirtildi. 


Bedelini dürüst vatandaş ödüyor 


Öte yandan İzmir'de elektrik dağıtımında oluşan yüzde 8'lik kayıp-kaçak oranının yüzde 1'inin kullanılan kaçak elektrikten kaynaklandığı belirtildi. Bunun da İzmir'de kullanılan elektrik miktarının büyüklüğü düşünüldüğünde önemli bir rakam olduğunu ifade eden yetkililer, kayıp kaçağın bedelinin yasalar gereği faturasını düzenli ödeyen vatandaştan alındığına dikkat çekti. Vatandaşların kaçak elektrik kullananları 186 numaralı telefon hattına ihbar edebileceğini ifade eden yetkililer, "Elektrik dağıtımında kayıplar teknik sebeplerle oluşuyor. Ancak, kaçak elektrik kullanımının çok büyük bölümü insanlar tarafından bilinçli olarak gerçekleştiriliyor. Kaçağın çok küçük bir kısmı ölçüm hatasından kaynaklanıyor" dedi. 


Yeni...