05 / 05 / 2024

izmir dönüşüm evleri

izmir dönüşüm evleri

Elazığ ve Manisa'daki depremler sonrasında kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi.  Ancak, İzmir depreme hala hazırlanamadı. Şehirde 8 yılda sadece 1000 adet konut dönüştü.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

İzmir Karaburun'da kentsel dönüşüm tepkisi!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında evleri hasar gören Karaburun sakinleri kentsel dönüşüm istediklerini dile getirdi. 

Üsküdar Erguvan Evleri dönüşüm projesi ay sonunda teslim!

İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Erguvan Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığını dile getirerek evlerin Haziran sonunda teslim edilecek. 

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm evleri yükseliyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Akçamesçit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1 etap çalışmaları devam ediyor.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Yeşiltepe Kentsel Dönüşüm Evleri 27 Ocak’ta satışta!

Malatya Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi'nde başlatılan ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm’ projesinin tamamlandığını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 18 ay gibi kısa bir zamanda yapımını tamamladığımız projede evler 27 Ocak’ta satışa çıkacak'' dedi.

Adana Belediye Evleri'nin kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Belediye Evleri Mahallesi'nde uzun süredir yapılamayan kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle vatandaşların arzu ettiği dokuya, ihtiyaçlara uygun şekilde kesin olarak çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere 1. Etap'taki yeni evleri ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu projeyle ilgili açıklamalar yaptı.

Çukurova Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yok yok!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Çukurova Belediyesi, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan ‘Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçiriyor.

İzmir, dönüşüm için zaman kaybetmemeli!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in kentsel dönüşüm için zaman kaybetmemesi gerektiğini kaydetti ve yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

İzmir dönüşüm hamlesi ile atağa kalktı!

Ulaşım yatırımları ile öne çıkan İzmir, İstanbullu büyük gayrimenkul firmaları ikinci adresi oldu. Şehir, yeni yatırımlar ve dönüşüm hamlesi ile yenileniyor..

izmir dönüşüm evleri Haberi

izmir dönüşüm evleri

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Erhan Gülenç, bugünkü yazısında ''İzmir'de kentsel dönüşüm'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Elazığ ve Manisa'daki depremlerin ardından İzmir'in altından 17 aktif fay hattı geçen bir kent olduğu gerçeği bir kez daha gündeme geldi. Ancak, İzmir hiçbir manada depreme doğru düzgün hazırlanmıyor. Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

"ENGELLENİYORUZ" DEDİLER

Son ortaya çıkan gerçek, İzmir'in kentsel dönüşümde de sınıfta kaldığını gösteriyor.
2011-2012 yıllarını hatırlıyorum da Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP milletvekilleri ve il yönetimi sürekli belediyenin yapmak istediği kentsel dönüşüm projelerine hükümetin onay vermediğini söyler ve "Engelleniyoruz" propagandası yürütürlerdi. Nitekim Bakanlar Kurulu da 2012 yılında İzmir Büyükşehir'e Uzundere, Ege Mahallesi, Bayraklı Fuat Edip Baksı, Cengizhan ve Alpaslan Mahalleleri, Konak Ballıkuyu, Karşıyaka Örnekköy, Torbalı, Bayındır ile Gaziemir...