30 / 04 / 2024

izmir dönüşüm

izmir dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin faaliyet raporu görüşmelerinde konuşan Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümde önemli yol kat ettiklerini belirtip, "İzmir'e 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık" dedi

Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi'nde dönüşüm konuşuldu!

İzmir Balçova'da düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi'ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İzmir kentsel dönüşümü bekliyor!

Ülke çapında kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla yol aldığı bir dönemde İzmir' de henüz somut bir adım atılmaması ve ilgisizlik kent sakinlerini adeta isyan ettiriyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi 32 hektarlık alanda dönüşüm yapacak!

Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği dönüşümün uygulama projeleri için 8 Aralık’ta ihaleye çıkıyor.

İzmir EXPO ile dönüşecek!

EXPO 2020 için geri sayım başlarken iddialı adaylardan İzmir, bu süreçte bambaşka bir kimliğe bürünecek. İzmir'deki fuar alanının imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı...

İzmir'de dönüşüm için bin 616 bina yıkıldı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, şu ana kadar dönüşüm kapsamında bin 616 binanın yıkıldığını söyledi. Yaşacan, İzmir’de kaçak oranının yüzde 70 olduğu belirtti...

Mustafa Toprak: İzmir'de dönüşüm hızlandırılmalı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, dönüşüm çalışmaları hemen başlasa bile İzmir'deki kentsel dönüşümün 20 yılda tamamlanamayacağını belirtti. Toprak, bu nedenle dönüşümün hızlandırılması gerektiğini aktardı...

İzmir, dönüşüm için zaman kaybetmemeli!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in kentsel dönüşüm için zaman kaybetmemesi gerektiğini kaydetti ve yeni projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

İzmir dönüşüm hamlesi ile atağa kalktı!

Ulaşım yatırımları ile öne çıkan İzmir, İstanbullu büyük gayrimenkul firmaları ikinci adresi oldu. Şehir, yeni yatırımlar ve dönüşüm hamlesi ile yenileniyor..

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 16 Haziran'a ertelendi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesinin 1. etabında 313 konut ve işyeri yaptıracak. Yapım bedeli 64 milyon 524 bin 862 TL olarak belirlenen projenin ihalesi 16 Haziran'a ertelendi.

Necip Nasır: İzmir'de ada bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, İzmir'deki sağlıklı bina stoğunun, yalnızca yüzde 15 düzeyinde olduğu söyledi. Nasır, İzmir'de ada bazlı planlamayla kentsel dönüşümün tamamlanması gerektiğini belirtti.

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

Karabağlar'da muhtarlar bir araya geldi. Toplantıda en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu ve bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi.

İzmir Kamu Yönetimi Sempozyumu'nda dönüşüm konuşuldu!

İzmir'de, düzenlenen Kamu Yönetimi Sempozyumunda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hakkında yapılan çalışmalardan ve yönetimdeki 'ortak akıl' görüşünden bahsetti.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm atağı!

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa’daki başarılı uygulamaları anlattı. Kırkpınar, “ Kentsel dönüşüm çalışmaları ve fakülte açılması girişimi sadece iki örnek” dedi.

İzmir Uzundere'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesinin 1. etabında 313 konut ve işyeri yaptıracak. Yapım ihalesi 18 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek projenin bedeli 64 milyon 524 bin 862 TL olarak belirlendi.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm ihalesi 18 Mayıs'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, uzlaşmaya dayalı yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Uzundere projesinin ilk etabı için 18 Mayıs'ta yapım ihalesine çıkacak. Mali tekliflerin 2 Haziran'da açılacağı ihale, 313 konut ve işyerini kapsıyor.

İzmir Kemalpaşa'daki dönüşüm projesinde son durum!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde "afet riski" adı altında Soğukpınar ve Atatürk mahallelerinde kentsel dönüşüm kararı alınmasının ardından hazine malı üzerinde evi olan yurttaşlara 10 bin TL'ye varan Ecrimsil borç çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının son oturumu gerçekleşti. Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları ve İzmir'in vizyon projeleri konuşuldu.

İzmir'de Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı Sertifika Programı başladı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde bilinçli, kalifiye, uzman kadronun yetiştirilmesi ve kentsel dönüşümde bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik "Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı" sertifika eğitim programı başlatıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor?

Gözlem Gazetesi'nin yazarlarından A. Muzaffer Tunçağ bugünkü yazısında İzmir'de kentsel dönüşüm sürecinin nasıl işlediğinden bahsetti. İşte Muzaffer Tunçağ'ın o yazısı...

izmir dönüşüm Haberi

izmir dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı üçüncü birleşiminde Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2015 Yılı Faaliyet Raporları görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu görüşmede yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm konusunda Uzundere'de metanetle ve sabırla çalışarak önemli bir aşamaya geldiklerini ve kısa süre içinde yüzde 100 uzlaşmaya dayanan bir uygulamanın ihale duyurusunu yapacaklarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin kente yeşil alan kazandırma konusunda önemli adımlar attığını da hatırlatan başkan Kocaoğlu, "Biz görevi devraldığımızda 7 milyon metrekare yeşil alan vardı. İlave 8 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Kadifekale'de 2300 civarında bina yıkılarak kent ormanına dönüştürüldü. 1 milyon ağaç diktik" dedi. 


Kocaoğlu'ndan 'ötekileştirme' tepkisi 


AKP'li meclis üyesi Azad Fazla'nın "İnsanları ötekileştiriyorsunuz" şeklindeki suçlamasını da tepki gösteren Kocaoğlu, "Biz 'İzmirli' derken, sizi de, bizi de,...