30 / 04 / 2024

İzmir Efes Artemis Tapınağı

İzmir Efes Artemis Tapınağı

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Anadolu Efes tarımsal ekonomiye 1 milyar liralık katkı sağladı!

Türkiye’de maltlık arpa tohumu üretimi yapan ilk bira şirketi olan Anadolu Efes, bu yıl üreticiden 117 bin ton arpa alımı yapacak. 17 arpa çeşidini tescil ettiren şirketin tarımsal ekonomiye katkısının 1 milyar lira olması bekleniyor.

Efes Dizayn Ve Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Efes Dizayn Ve Mühendislik Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bozdemir tarafından kuruldu.

Dgn Artemis İnşaat Metal Elektrik Oto Yedek Parça Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Dgn Artemis İnşaat Metal Elektrik Oto Yedek Parça Kimya Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Buket Gençbayraktar tarafından kuruldu.

Efes Mimarlık Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Efes Mimarlık Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Efes Mimarlık Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

Efes Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Efes Yapı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Berkay Ağyüz tarafından açıldı.

Efes Mimarlık Ve Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Efes Mimarlık Ve Gayrimenkul İhracat Anonim Şirketi Eyüpsultan’da  50 bin TL sermaye bedeli  ile Fatih Bozdemir tarafından kuruldu.

Artemis Emlak Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artemis Emlak Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyrut'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Farshıd Tahaeıabadı tarafından kuruldu.

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikası 60 milyon TL'ye satıldı!

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikasının bulunduğu sanayi parseli ve çevresindeki tarım parsellerinden oluşan taşınmazların KDV hariç toplam 60 milyon TL bedelle Toybox Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasına satılmasına karar verildi.

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Aydın'daki Efes Kongre Merkezi çürümeye terk edildi!

Avrupa'nın 3., Türkiye ve Doğu Akdeniz'in en büyüğü olan Aydın'daki Efes Kongre Merkezi adeta çürümeye terk edildi. 

Nata Holding'ten Merter'deki Efes arsasına 2 milyarlık proje!

daha önce İstanbul'da Tem Point projesini inşa eden Ankara merkezli Nata Holding, Merter'deki Efes arsasında 2 milyar TL'lik proje inşa edecek.

Anadolu Efes Merter'deki arazisini 270 milyon TL'ye sattı!

Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş. İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Osmaniye Mahallesi'nde yer alan arsasını 270 milyon TL bedelle Nata Holding'e sattı...

İzmir Efes Artemis Tapınağı Haberi

İzmir Efes Artemis Tapınağı

Dünyanın 7 Harikası’nı derleyen Sidon’lu Antipader, Artemis Tapınağı’nı gördüğünde şöyle demiş: “Artemis’in bulutlar üzerine kurulmuş evini gördüğümde diğer tüm harikalar parlaklıklarını kaybetti ve dedim ki: İşte! Olimpus’un dışında, Güneş hiç bu kadar büyük bir şeye bakmadı.” 


Bataklık harikası

Oysa bugün bu ihtişamdan eser yok. İzmir’in Selçuk ilçesinde ‘Dünyanın 7 Harikası’ arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Artemis Tapınağı, bataklık içinde ve terk edilmiş vaziyette. Dünya harikasından çok bir çöplüğü andırıyor. Turizmin yoğun olduğu yıllarda Efes’i ziyarete gelen iki milyonu aşkın ziyaretçinin önemli bir kısmının gezdiği tapınak, bugün girişine konan paslanmış bir tanıtım panosu dışında bir turizm alanı görünümünde bile değil. Çevre düzenlemesi, gezi güzergahının olmadığı tapınak kaderine terk edilmiş boş bir tarlayı andırıyor. Yağmur suları kazı çukurlarını...