29 / 04 / 2024

izmir ekonomi üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

izmir ekonomi üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

İEÜ, öğrencileri için oluşturduğu ve akıllı sınıfla donattığı yeni binası Yabancı Diller Yüksekokulu "Gümüş A" tasarım ödülünü kazandı. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Demirtaş, "Binada tüm sınıflar, etkileşimli projeksiyon ve akıllı tahta ile donatıldı" dedi

Ünlü ekonomi profesörü: Türkiye Ekonomi Modeli istisnadan biri sanırım!

Kobe Üniversitesi Ekonomi alanı Profesörü olan Charles Yuji Horioka, 'Türkiye Ekonomi Modeli'ne dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

İzmir Ekonomi Üniversitesi personel alımı yapıyor! İşte başvuru koşulları ve detayları

Üniversite Rektörlüğü bugün sabah saatlerinde yeni bir öğretim üyesi alım ilanı yayınladı. İlanlara başvurular ise 14 Mart itibariyle alınmaya başlandı. Adaylar, ilanlarda belirtilen koşulları ve şartları taşıdıkları takdirde ilanlar için başvuruda bulunabilecekler.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na farklı branşlarda çok sayıda akademik personel alınacak.

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru 16 Ocak 2023!

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 16 Ocak 2023.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hasar gören binalar güçlendirilmeli mi yıkılmalı mı?

Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, 30 Ekim tarihinde yaşanan İzmir depremi ardından herkesin güvenli konut arayışı içerisine girdiğini belirtti.

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul sektörü ekonomide önemli bir finansman değişim aracı haline geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen gayrimenkulün klasik emlakçılıkla yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek mühendis ve ekonomistlerin de sektöre dahil olması gerektiğini söyledi.

Hafif ve orta hasarlı binalar için ne yapılmalı?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

izmir ekonomi üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Haberi

izmir ekonomi üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) tasarım ödulu kazandı. İtalya'da gerçekleştirilen ve uluslararası jürinin oy verdiği "A Tasarım Ödülleri" yarışmasında yer alan İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Binası, büyük jüri tarafından Mimarlık, Bina ve Strüktür Tasarımı Kategorisinde ödüllendirildi. 


SES GETİRDİ

Bina, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyeleri Gudjon Thor Erlendssoıı, Özlem Akın Tapçalap, Michael Edward Young tarafından tasarlandı. 

Uygulaması ise İEÜ Proje ve İnşaat Müdürü Mimar Hüsnü Alphan, Mimar Mehtap Altuğ tarafından yapıldı. Binanın aldığı ödül, Avrupa'da Archdaily. Architectnews. Newsflow24, Deisgncurial, Thearchitecteinsight, Çin'de de lvshedesign, gooood dergilerinde yer aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yarışmanın en iyi tasarım çalışmalarının tanınması için yapıldığına dikkat çekerek, üniversitenin tasarımlarının uluslararası yarışmalarda başarılarla dönmesinde gurur...