16 / 05 / 2024

İzmir Gültepe osmanpaşa camiine ek bina mı yapılacak

İzmir Gültepe osmanpaşa camiine ek bina mı yapılacak

İzmir Konak'ta müteahitlik yapan Bahattin Saraç, 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti’nde 6 katlı bina inşaa etti. Belediye imar planlarında Osmanpaşa Camii’ne ait ek bina olarak göründüğünü tespit ettiği için ruhsat vermedi.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

İzmir Gültepe'nin kentsel dönüşüm planları iptal edildi! 

İzmir Gültepe'de Konak Belediyesi tarafınca yapılan Gültepe kentsel dönüşüm planları İzmir 4.İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Abdül Batur'dan Gültepe imar planları açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının durdurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Batur, “Hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kimse bu konuda bizi vazgeçiremez" diye konuştu.

Göztepe Stadı açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından sonra Göztepe Stadı'nın açılışı gerçekleştirildi.

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Gültepe'nin imar planları askıya çıktı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe imar planlarının askıya çıkmasının ardından muhtarlar ve vatandaşların sorularına cevap verdi. 

Gültepe planlarına onay çıkmadı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Konak Belediyesi'nin Gültepe bölgesi için hazırladığı imar planlarına, İZSU'nun önerilerine yer verilmediği nedeniyle onay vermedi.

İzmir Gültepe'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

İzmir’in kalbi Konak’ın Gültepe Semti’nde bulunan ve halk arasında ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgenin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü.

Mustafa Gültepe: Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın!

Hazır giyim endüstrisinde kapasite kullanımının maksimum seviyelere çıktığını açıklayan Mustafa Gültepe, "Anadolu’daki fabrika binalarını TOKİ yapsın" dedi.

İzmir Gültepe'nin imar planları meclisten geçti!

İzmir Konak  Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı düzenlendi. Gültepe imar planları, komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis onayından geçti.

Gültepe Spor Kompleksi'nin temeli atılıyor!

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de eski ekmek fabrikasının yerine inşa edeceği spor kompleksinde temel kazı çalışmaları sona erdi. Tesisin temelinin önümüzdeki günlerde atılması planlanıyor.

Gültepe'de imar planları yenilenmeli!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Gültepe için özel projeler geliştirdiklerini açıklayarak “İyi bir plan yapılıp yollar açıldıktan sonra her şey kendiliğinden gelecek” dedi.

İzmir Gültepe osmanpaşa camiine ek bina mı yapılacak Haberi

İzmir Gültepe osmanpaşa camiine ek bina mı yapılacak

İzmir’in Konak İlçesi’nde müteahitlik yapan Bahattin Saraç, 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti’nde 6 katlı bina inşaa etti. Bina 6 ay önce bitti. Saraç, oturma izni almak için Konak Belediyesi’ne başvurdu. Belediye imar planlarında yol olarak görünen bölümün Osmanpaşa Camii’ne ait ek bina ile kapatıldığı tespit edildi. Belediye, apartmana ruhsat vermedi.


Kaçak misafirhane için iki kez yıkım kararı verilmesine rağmen, mahalle sakinlerinin, ‘camimiz, Kuran kursumuz yıkılıyor’ itirazları üzerine yıkımdan vazgeçildi. Saraç, görüştüğü Konak Belediye Başkanı CHP’li Sema Pekdaş’ın kendisine “İsmimin cami yıkan başkan olarak anılmasını istemiyorum” cevabını verdiğini iddia etti. Hem kendisinin hem de ev sahiplerinin mağdur olduğunu ifade eden Saraç, “Burası sonradan camiye ilave edilmiş, camiyle ilgili olmayan bir bina. İçinde oturanlar vardı taşındılar. Ama nedense Kur’an...