15 / 05 / 2024

İzmir Gültepedeki ruhsatsız apartman neden yıkılmıyor

İzmir Gültepedeki ruhsatsız apartman neden yıkılmıyor

İzmir Konak'ta müteahitlik yapan Bahattin Saraç, 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti’nde 6 katlı bina inşaa etti. Belediye imar planlarında Osmanpaşa Camii’ne ait ek bina olarak göründüğünü tespit ettiği için ruhsat vermedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması TBMM'de!

Çaykur'a ait bazı yapıların ruhsatsız olması gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özgür Aktepe'nin şantiyesinin ruhsatsız olduğu iddiası! 

İş adamı Özgür Aktepe’nin şirketinin şantiyesinin ruhsatsız olduğu, arsanın eğitim alanı olarak gözüktüğü iddia edildi. 

İzmit'teki ruhsatsız pansiyon mühürlendi!

zmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir pansiyonu mühürledi.

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunanan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan iki ev ruhsatsız olduğu iddia edilerek yıkıldı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmar barışı ile ruhsatsız evlere abonelik hakkı!

SASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, ruhsatsız ve iskansız yapılarda geçici su aboneliğinin yapılabileceğini söyledi.

Güven Kızıldağ İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kızıldağ İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Güven Kızıldağ tarafından kuruldu. 

Bursa Gölyazı’daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Nilüfer Belediyesi 2 bin 700 yıllık tarihi geçmişe sahip Gölyazı’da ruhsatsız yapılarla ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu çerçevede belirlenen izinsiz ve ruhsatsız yapılarda yıkımlar başladı.

İzmir Gültepedeki ruhsatsız apartman neden yıkılmıyor Haberi

İzmir Gültepedeki ruhsatsız apartman neden yıkılmıyor

İzmir’in Konak İlçesi’nde müteahitlik yapan Bahattin Saraç, 2.5 yıl önce belediyeden aldığı izinle Gültepe Semti’nde 6 katlı bina inşaa etti. Bina 6 ay önce bitti. Saraç, oturma izni almak için Konak Belediyesi’ne başvurdu. Belediye imar planlarında yol olarak görünen bölümün Osmanpaşa Camii’ne ait ek bina ile kapatıldığı tespit edildi. Belediye, apartmana ruhsat vermedi.


Kaçak misafirhane için iki kez yıkım kararı verilmesine rağmen, mahalle sakinlerinin, ‘camimiz, Kuran kursumuz yıkılıyor’ itirazları üzerine yıkımdan vazgeçildi. Saraç, görüştüğü Konak Belediye Başkanı CHP’li Sema Pekdaş’ın kendisine “İsmimin cami yıkan başkan olarak anılmasını istemiyorum” cevabını verdiğini iddia etti. Hem kendisinin hem de ev sahiplerinin mağdur olduğunu ifade eden Saraç, “Burası sonradan camiye ilave edilmiş, camiyle ilgili olmayan bir bina. İçinde oturanlar vardı taşındılar. Ama nedense Kur’an...