17 / 05 / 2024

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık toplantısı

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık toplantısı

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depremin ciddiyeti ve kentsel yenilemenin önemi anlatıldı.

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İzmir Milli Emlak'tan Urla'da 30.5 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Urla'nın Bademler Köyü ve Denizli mahallelerinde yer alan 2 gayrimenkulü satıyor...

Murat Kurum: Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız!

İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında koordinasyon toplantısı düzenlendi. Murat Kurum, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye örnek bir dönüşümü de güzel İzmir'imizde yapıyor olacağız" dedi.

İzmir depremi sonrasındaki çalışmalar değerlendirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan İzmir'de 432 bin kişiye 237 milyon kira yardımı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, şehir genelinde 2013'ten bu yana 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında hak sahiplerine 237 milyon TL kira yardımı yapıldığını belirtti.

Depreme hazırlıklı olmalıyız! İşte afet yönetiminin 4 fazı!

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, depremin ciddiyeti ve kentsel yenilemenin önemi anlatıldı.

Rize'de kamu ve özel binaların inşasına afet öncesi planı!

Doğal afet durumunda risk teşkil eden şehirlerden olan Rize'nin İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlandı. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan plan ile afetler yaşanmadan tedbir alınması planlanırken, bundan sonra il genelindeki tüm köprü, yol, kamu ve özel binalar plan doğrultusunda yapılacak.

Erzincan'dan İzmir'e 150 konteyner!

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), İzmir'de meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşlar için 150 konteyner göndereceği bildirildi.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Manisa İlyaslar İlkokulu ve Ortaokulu yıkılıyor!

Manisa İlyaslar Mahallesi’ndeki İlyaslar İlkokul ve Ortaokulu depremden dolayı zarar gördü. Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri aracılığıyla yapılan inceleme sonucu okulun bir bloğuna ağır hasarlı raporu verildi. Okulda yıkım çalışmalarının en kısa zamanda başlanacağı bildirildi.

İzmir'de kentsel dönüşüm 60 yılın en önemli konusu!

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Şehir Plancı Okan Karlıdağ, Bornova'daki kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Karlıdağ, '' Kentsel dönüşüm önümüzdeki 60 yılın en önemli konusu olacaktır'' diye konuştu.

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık toplantısı Haberi

İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık toplantısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Türkiye'nin kriz yönetiminin iyi olduğundan bahseden "Tehlikeleri anlamada da iyi. Umarım Türkiye bütün bu çalışmaların sonucunda yıl sonunda tüm şehirleri dantel gibi işlenerek afetlere hazır bir ülke haline gelir." açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bir otelde gerçekleşen "İzmir İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı"nda sözlerine devam eden Güllüoğlu, böyle bir toplantının İzmir'de yapılmasının çok heyecan verici olduğunu anlattı:

Güllüoğlu, afet yönetiminin 4 fazı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Afet olmadan önce iki faz vardır. Risk azaltma ve hazırlık fazı. Yine afet olduktan sonra müdahale ve gelişme fazı. İzmir depreminde müdahale konusunda  tüm paydaşlarımızla müdahaleyi iyi bir şekilde yaptığımız düşünüyorum. İyileştirme konusunda da Türkiye Van depreminde olsun Elazığ depreminde olsun önemli adımlar attı....