02 / 05 / 2024

izmir imar alanı kararı

izmir imar alanı kararı

Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. İzmir'de 5 milyon metrekareye yakın alanda yapılan ayrıcalıklı imar uygulamalarıyla ilgili son kararı Danıştay verecek.

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın imar süreci tamamlandı!

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama sürecinin tamamlanmasıyla arsa tapuları çıktı. 2010 yılında başlayan proje 2021 yılında sonuçlandı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Batman'da kiralık ve satılık ev fiyatları uçtu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, şehirde ev fiyatlarının 700 bin-1.2 milyon TL arasında olduğunu, kiraların ise astronomik rakamlara ulaştığını belirtti. Şahin, Batman kadar yeni imar alanı yarattıklarını dile getirdi ve OSB yatırımlarına ilişkin de konuştu.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

İmar alanında özel mahkemeler kurulacak!

Adalet hizmetlerinde bu yıl içinde yapılanlar ve yargı paketleri kapsamında çıkarılan kanunlar kapsamında, ihtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda özel mahkemeler kurulacağı açıklandı.

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahına 10 katlı konut siteleri geliyor!

Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki yeni imar alanına 10 katlı konut siteleri inşa edilecek. 4 bloktan meydana gelecek 10 katlı bir konut sitesinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağı söyleniyor.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

İmar planında değişiklik olursa değer farkı kamuya geçecek!

Yeni inşaatlarda kat sayısını sınırlayan, imar alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Parsel bazlı imar değişikliğinde bir değer artışı olursa, arazinin değer farkı kamuya aktarılacak...

izmir imar alanı kararı Haberi

izmir imar alanı kararı

 Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. 

Çoğu zaman da rant iddialarını gündeme getirir. 

O yüzden de zaten planlama ilkelerine göre ille de imar plan değişikliği yapılacaksa çok daha büyük ölçüde yapılmalıdır. 

Böylece bu değişiklikle oluşacak rant bir kişiye değil, o bölgede arsa sahibi olan herkese gider. 

Ama ne yazık ki Türkiye'de işler böyle yürümüyor. 

Karar verici mekanizmalar, parsel bazındaki imar plan değişikliklerini çok seviyor ve sık sık da uygulamaya geçiriyor. 



Birkaç ay önce yapılan bir plan değişikliği ile İzmir'de belki de bir kerede rekor sayılabilecek alanda parsel bazında imar plan değişikliği yapıldı. 

25 Nisan'da bu sütunlarda yayınlanan yazımda İzmir ve Manisa'nın 1/100 binlik planlarının Çevre Bakanlığı'nca onaylandığını ve iki aylık askı süresinin de sona erdiğini belirtmiştim. 

İşte o planlarla ilgili olarak Şehir Plancıları...