04 / 05 / 2024

İzmir-İtalya-Tunus limanları

İzmir-İtalya-Tunus limanları

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, İzmir-İtalya-Tunus limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması için proje hazırladı. Hazırlanan proje Akdeniz’in küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik olacak...

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Divan Talya için 50 milyon dolarlık yatırım kararı!

Marmaris Altınyunus, yaklaşık 8 yıl önce faaliyetine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım kararı alındığını duyurdu.

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunus'ta arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kentte sokağa çıkma yasağı getirildi!

Tunus'un Mednin ve Gibilli vilayetlerine bağlı bazı şehirlerde yaşanan arazi anlaşmazlığından çıkan çatışmalar sebebiyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 

Tunus'ta inşaat sektörü yarı zamanlı çalışmaya başlayacak! 

Tunus'ta koronavirüs vakası az olmasına rağmen, sıkı tedbirler uygulandı. Şimdi normalleşme sürecine girilen ülkede, inşaat sektörü yarı zamanlı olarak faaliyetlerine başlayacak...

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu limanlar arasındaki mesafeleri kısaltacak!

DTO İzmir Şubesi'nin şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, açılan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun önemini anlattı.

Divan Antalya Talya Oteli'nde yeni gelişme!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Antalya Talya Oteli ile ilgili bilgilendirme yayınladı.

TAV Tunus, gelecek dönem kira ödemelerini yapılandırdı!

TAV Tunus ve Tunus Cumhuriyeti arasındaki, Monastır ve Enfidha Havalimanları'nın işletme imtiyaz hakkını düzenleyen sözleşme şartlarında değişiklik yapıldı...

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Suad Abdurrahim'den Tunus'a yaşam ve konut alanı vaadi!

Tunus yerel seçimlerinde başkentte en çok oyu alarak yarışı birinci sırada tamamlayan Nahda Hareketi'nin kadın belediye başkan adayı Suad Abdurrahim, sağlık, eğitim, spor, yaşam ve konut alanları gibi daha önce vadettiği bir çok projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

İzmir-İtalya-Tunus limanları Haberi

İzmir-İtalya-Tunus limanları

Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı, kentsel projelerin finansmanı çerçevesinde; İzmir, İtalya ve Tunus limanları arasında düzenli deniz otobanı projesini hayata geçirecek. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin konuğu olan Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı ve Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri, Emekli Büyükelçi Yiğit Alpogan, teşkilatın, İzmir'in çevre sorunlarına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak projelerini paylaştı.


43 ülkeden destek 


Alpogan, Akdeniz İçin Birlik Teşkilatı'nın, Avrupa Birliği ile Güney ve Doğu Akdeniz ülkeleri arasında ekonomik, siyasi ve sosyal konularda ilişkileri geliştirerek projeler oluşturduğunu dile getirirken, "43 üye devletin desteğini alarak finans kuruluşlarıyla sıkı ilişkiler geliştiren teşkilatımız Türkiye için de somut projeler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de İzmir-Brindisi (İtalya) ve İzmir-Rades (Tunus) limanları arasında düzenli Ro-Ro taşımacılığı yapılması kapsamında geliştirilen...