26 / 07 / 2024

İzmir İzban treninde patlama

İzmir İzban treninde patlama

Şehir içi sefer yapan İZBAN treninin bir vagonunda patlama oldu. Patlama sonrasu büyük panik yaşandı. İZBAN treni seyir halindeyken Kemer-Alsancak istasyonu arasında bir vagonda yaşandı.

İZBAN 1 milyarı aşan yolcu sayısını geride bıraktı! 

İzmir’de ilk yolcusunu 30 Ağustos 2010’da taşıyan İZBAN, on dört yılda bir milyar yolcu barajını geride bırakırken, hat uzunluğu, istasyon ve vagon sayılarını artırdığı kaydedildi.

İZBAN'ın iki yeni durağı için son ihale 6 Mart'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon daha kazandırıyor. Menemen’e Asarlık ve Koyundere İZBAN istasyonlarının yapılması için son ihale 6 Mart'ta gerçekleştirilecek. 

Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı için tarih veren Tunç Soyer'den Bergama'ya İZBAN müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Soyer, Bergama'ya İZBAN müjdesi verdi.

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Marmaray seferleri ücretsiz! İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı. Marmaray (İstanbul), Başkentray (Ankara) ve İZBAN (İzmir) seferleri ücretsiz olacak. İşte detaylar!

Tunç Soyer'den Aliağa-Bergama İZBAN hattına ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Bergama İZBAN hattına ilişkin konuştu. Soyer, TCDD ile ortak yapacakları 52 kilometrelik hatta Büyükşehir'in hazırlıklarını bitirdiğini belirtti.

İzmir Çiğli tramvay projesi onaylandı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İzmir'deki Çiğli tramvay hattına onay verdi. Projenin ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayarak bağlantı köprüsüyle Ataşehir ve Çiğli İstasyonaltı mahallelerini, Çiğli İZBAN İstasyonu’nu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi olacak... 

İzmir İZBAN Belevi istasyonu hizmete giriyor!

İzmir'de kent içi raylı sistemin en önemli halkalarından biri olan İZBAN'ın 41'inci istasyonu Belevi istasyonu hizmete giriyor.

Nihat Zeybekci'den İzmir'e metro müjdesi!

İzmir projelerini anlatan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci  "Önceliğim altyapı olacak. Eş değer öneme sahip bir de trafik var. Metro ve İZBAN ile ulaşım ağı kuracağım. İzmir’e estetik bir dokunuş yapacağım" dedi.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

İzmir İzban treninde patlama Haberi

İzmir İzban treninde patlama

İzmir şehiriçi raylı ulaşım sistemi İZBAN treni seyir halindeyken Kemer-Alsancak istasyonu arasında bir vagonda patlama meydana geldi. Tren otomatik olarak durdu, kapılar açıldı, yolcular panikle yakın olan Alsancak Garı'na koştu.


Bazı yolcuların hafif yaralandığı belirtilirken, patlamaya ilk tespitlere göre elektrik arkının neden olduğu belirtildi. Bazı yolcular da patlamanın etkisiyle şoka girdi.


Üç kişinin yaralandığı, birinin panikle kaçarken ayağının kırıldığı öğrenildi. Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev de elektrik arkının arızaya neden neden olduğunu...