08 / 05 / 2024

izmir kentleri

izmir kentleri

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bin 700 yıllık yeni bir arkeolojik kent bulundu.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek? Kıyı kentleri için ürküten uyarı! Uzmanlar tarih verdi, ilçe ilçe açıkladı!

İzmir ve Karadeniz sahillerinde deniz taşması ile yaşanan felaketin ardından 'İstanbul ve İzmir suya mı gömülecek?' sorusu gündeme geldi. İşte uzman isimlerin konuya ilişkin açıklamaları ve hazırlanan raporlar...

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri!

Günümüzün büyük kentlerinde en önemli ulaşım araçlarının başında yer alan metro hatları hızlı ve güvenli bir yolculuk fırsatı sunuyor. İşte dünyanın en yaygın metro ağına sahip kentleri...

Dünyanın en çekici kentleri listesinde İstanbul 34'üncü sırada!

Mori Memorial Foundation'un (MMF) dünya çapındaki kentleri belirli kriterlere göre sıraladığı Global Power City Index'in (GPCI) 2018 yılı raporu açıklandı. 

Yüksek teknoloji kentleri geliyor!

Suudi Arabistan'dan Çin'e, Moğolistan'dan Nijerya'ya kadar birçok ülkede yüksek teknoloji kentleri için çalışmalar yapılıyor. Yüksek teknoloji kentleri geliyor..

Markalı konutçular İzmir'i mesken tuttu!

Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri arasında yer alan İzmir'de son dönemde markalı konut projeleri çoğaldı. Bölgeye bir çok firma yöneldi.

Yenitepe İzmir daire fiyatları!

Yenitepe İzmir daire fiyatları 156 bin TL'den başlıyor. İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Yenitepe izmir projesi 20 bloktan oluşuyor...

İmpo İmar kentleri gelecek yüzyıllara taşıyor!

İmpo İmar A.Ş. ekipleri, kentleri gelecek yüzyıllara taşıyacak imar planları için muhtelif kentlerdeki sahadaki çalışmasını sürdürüyor.

Necip Nasır: Konutta en büyük talep İzmir'de olacak!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin izmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

İzmir Doğanlar Stadı Temmuz'da açılacak!

İzmir yıkılan Alsancak Stadı ile yaşlı ve sorunlu Atatürk Stadı'nın yerine izmir Büyiıkşehir ve Bornova belediyeleri, Doğanlar Stadı'nı bitirdi.

İzmir Karşıyaka'da icradan 7 milyon TL'ye satılık fabrika!

İzmir Karşıyaka 4. İcra Müdürlüğü, izmir İli Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi.

MIPIM 2016 Fuarı'nda Anadolu kentleri projelerini tanıttı!

MIPIM fuarı bu yıl önceki yıllardan farklı olarak yerel yönetimlerin katılımına sahne oldu. İstanbul'un yanı sıra fuara katılan Anadolu kentleri de projelerini dünya arenasında tanıtma fırsatı buldu. Fuara katılan kentler ve projelerden bazıları şöyle:

izmir kentleri Haberi

izmir kentleri

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın dün Antalya'da ''dünyanın ilgisini çekecek müjde'' olarak nitelendirdiği İzmir'deki arkeolojik buluntular hakkında, Kemalpaşa'daki sanayi bölgesinde basın açıklaması yaptı. 

     Kemalpaşa'da bir firmanın yapmayı planladığı depo yatırımı öncesi bölgenin 3. derece sit alanı olması nedeniyle sondaj kazısı yapıldığını ve bölgede çok yoğun arkeolojik emarelere rastlanması üzerine İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü tarafından öncelikle ''kurtarma kazısı' başlatıldığını anlatan Süslü, bu kazılarda ortaya çıkartılan eserler doğrultusunda da 1 Ekim'den itibaren bilimsel kazı çalışmasına geçildiğini ve Milattan Sonra 4. yüzyıla ait kültür katmanının çıkartıldığını belirtti. 

     

     -''Batı'nın Zeugması''- 

     

     Süslü, Geç Roma ya da Bizans dönemine denk düşen kentte, 550 metrekarelik bir villa kompleksine ulaşıldığını...