04 / 07 / 2024

izmir kıbrıs yatırımları

izmir kıbrıs yatırımları

BM gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre'de devam ederken İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne gözünü dikti. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında ilk beş içinde yer alan KKTC'de yatırım fırsatlarının anlatıldığı İzmir toplantısı iş dünyasından büyük ilgi gördü.

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Kıbrıs; konut almak isteyenlerin radarında! Dövizle kira getirisi Türk yatırımcılarını cezbediyor!

Dünyaca ünlü bir dergi, neredeyse yarı yarıya daha ucuz olduğunu hesaplayarak Amerikalılara mülk satın almak için tavsiye ettiği lokasyonların ilk sırasına Kuzey Kıbrıs’ı yerleştirdi. Özellikle Dövizle kira getirisi Türk yatırımcıları cezbediyor.

Gayrimenkul yatırımcıları rotayı Kuzey Kıbrıs'a çevirdi!

Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren inşaat şirketi Adelante Construction Kurucusu Oğuz Alp Tan yaptığı açıklamada yatırımcıların gayrimenkul almak için Kuzey Kıbrıs'a yöneldiğini söyledi.

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

Güney Kıbrıs’ta inşaat sektörüne İsrailli gayrimenkul alıcıları yön veriyor!

Güney Kıbrıs’ta emlak piyasasında alıcıların yüzde 45’lik kısmını yabancı uyrukluların oluşturduğu, Ruslardan sonra bu piyasaya yatırım yapan 2. en büyük grup olan İsrailli gayrimenkul alıcılarının inşaat sektörüne yön verdiği belirtildi.

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra İzmir projesi geliyor!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamadasektör adına zor geçen 2023 senesini 85 milyon Euro ciro ile kapatacaklarını, 2024 senesinde de 150 milyon Euro hedeflediklerini, ayrıca Kıbrıs ve İzmir’e olan açılımlarının büyüyeceğini söyledi.

izmir kıbrıs yatırımları Haberi

izmir kıbrıs yatırımları

BM gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre'de devam ederken İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne gözünü dikti. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında ilk beş içinde yer alan KKTC'de yatırım fırsatlarının anlatıldığı İzmir toplantısı iş dünyasından büyük ilgi gördü. Binax Gayrimenkul Türkiye tarafından düzenlenen toplantıda aralarında belediye başkanları, birlik ve oda başkanlarının da olduğu İzmirli yatırımcılar, KKTC'deki fırsatlar hakkında bilgilendirildi. İnşaat sektöründe hem fînansal hem de teknolojik olarak yüksek rekabet gücüne sahip uluslararası kuruluş GTR Development tarafından KKTC'nin İskele bölgesinde inşaa edilen 2 bin konuttan oluşan Renaissance Residence'ın ilk etabı dün İzmir'de tanıtıldı. 


Renaissance Residence'in satış pazarlama sürecini yürüten Binax Gayrimenkul KKTC Ortağı Özbek Dedekorkut, kriz ortamlarında dahi en güvenli liman özelliğini kaybetmeyen sektörün yavru vatanda da zirvede olduğunu söyledi. Dedekorkut, "Ada'da iki kesim...