08 / 05 / 2024

İzmir Kordondaki yükseklik

İzmir Kordondaki yükseklik

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının, bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek, "Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin" dedi.

Üsküdar Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih mahallelerinin yükseklik sınırlaması plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, Ünalan, Örnek, Esatpaşa ve Fetih Mahallerine yükseklik sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Ümraniye'nin 5 ilçesi için yükseklik sınırlaması plan itirazı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu ve Yeni Çamlıca Mahallesi, Nazım İmar Planı Yükseklik Sınırlamasına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

Ataşehir'deki İller Bankası arazisinde yükseklik 20'den 9'a düşürüldü!

İstanbul Ataşehir’deki İller Bankası arazisine 20 katlı konutlar yapılmasının önünü açan plan değişikliğinin iptal edilmesinden 4 yıl sonra yükseklik 9 kata düşürüldü ve yeni plan hazırlandı...

Edirne’de binalara yükseklik sınırı!

Edirne Belediye Başkanı Re­cep Gürkan, içinde barındırdığı 1400 eser ile turistlerin ilgi odağı olan Edirne’nin tarihi dokusunun, yapı­laşmada yükseklik sı­nırlaması getirilerek koruma altına alındığını söyledi…

Konutta yükseklik ne kadar önemli?

Sakarya’nın tüm bölgelerinin 2,5 milyon nüfusa hitap edecek şekilde planlandığını belirten SBB Başkanı Toçoğlu, “Artık kimse konutta yükseklik beklememeli. Bu şehir efsanelerini bırakmalıyız” dedi.

Fikret Orman: Vodafone Arena'nın yükseklik sorununu İBB ile aşacağız!

Beşiktaş Başkanı, Vodafone Arena’nın çatısıyla ilgili yükseklik sorununu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aşacaklarını belirterek, “Kadir Topbaş bugüne kadar her konuda bize yardımcı oldu” dedi.

Kordon'da 'yükseklik' tartışması!

İzmir'in simgelerinden Kordon'daki binaların yükselmesine olanak sağlayacağı iddia edilen Büyükşehir Belediye Meclisi kararı, tartışmaya neden oldu. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal açıklama yaptı...

Esenyurt Kıraç bölgesine yükseklik sınırı geldi! İmar planı askıda!

Esenyurt TEM Güneyi 6. Etap 1/1000 ölçekli imar uygulama planına eklenen koşul ile Esenyurt TEM Güneyi 6. Etap'ta Konut ve Konut+Ticaret Alanlarında 500 metrekareden küçük parsellerde maksimum yükseklik 12.50 metreyi geçmeyecek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası’nda iftar yemeği düzenledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Güney aksındaki muhtarları ağırladı. İftar sonrası uzun kuyruk oluşturan muhtarlarla tek tek hatıra fotoğraf çektiren Başkan Kocaoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz’ına seçildi!

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz’ına Türkiye’den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. İzmir bu seçimle, Avrupa’daki 9 kentten biri olmayı da başardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tasarım Koridorları yarışması düzenliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Tasarım Koridorları” konulu ulusal bir fikir yarışması düzenliyor. Yarışma, kentlilere tasarım bilincinin kazandırılmasını ve bu konudaki çeşitli etkinlikleri barındıracak bir mekanın yaratılmasını hedefliyor

İzmir Kordondaki yükseklik Haberi

İzmir Kordondaki yükseklik

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kayıpları telafi etmek için belediye başkanlarının, bakanlıkların, hükümetin koşması gerektiğini belirterek, "Bir an evvel, deprem gelmeden riskli bina, riskli alan problemi olabildiği kadar aza insin ve Türkiye bu kayıplarını koştuğumuz için, daha hızlı hareket ettiğimiz için karşılayabilsin" dedi.


Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Cevahir Hotel Asia'da "kentsel dönüşüm aileleri"nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programında, dünyanın en zor paylaşılan şeyinin gayrimenkul olduğunu dile getirdi.


Kentsel Dönüşüm Kanunu çıktığında komisyon başkanı olduğunu ve dönüşümün bu kadar hızlı ilerleyeceğini tahmin etmediğini ifade eden Güllüce, "Daha uzun bir zaman alacağını sanıyordum. Genç, yeni bir uygulama, kaynak problemi var, başka problemleri var gibi sorular vardı kafamın içinde. Türkiye çok büyük hızla kentsel dönüşüme gidiyor" diye...