02 / 05 / 2024

izmir Kuş Cenneti ağaçlandırma

izmir Kuş Cenneti ağaçlandırma

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. Bölgenin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

Manyas Kuş Cenneti kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi!

Balıkesir ili, Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Doğal Sit Alanı, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazi kamulaştırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada, Kuş Cenneti'nde yaklaşık 1,5 milyon metrekare arazinin kamulaştırılacağını söyledi.

İzmir depremi Kuşadası’nda 386 yapıya hasar verdi!

Dün Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Kuşadası Belediyesi'ne 386 yapı için hasar başvurusu yapıldı.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

Kızılırmak Delta'sındaki kaçak yapıların yerini kuşlar mesken tuttu!

Kaçak yapılan 319 villanın yıkılmasıyla Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti göçmen kuşların uğrak yeri oldu. Türkiye’nin önemli sulak alanı olan deltanın büyük bölümü koruma altında.

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Ege-Koop Kuşcenneti Evleri'nde yaşam başlıyor!

Ege-Koop imzası ile Aliağa'da hayata geçirilen Kuşcenneti Evleri'nde yaşam başlıyor. Projede sınırlı sayıda villa kaldı.

Ankara'ya Çayırhan-B Termik Santrali projesi geliyor!

Ankara'ya “Çayırhan-B” Termik Santrali projesi, kurulması planlanıyor. Projnin Nallıhan Kuş Cenneti'ni kül içinde bırakması düşünülüyor.

Muğla Milas'a kuş cenneti yapılacak!

Milas – Boğaziçi Mahallesi Metruk Tuzlası Sulak Alanında yapılması planlanan kuş cenneti için çalışmalar devam ediyor.

Samsun Kuş Cenneti'ndeki konut yıkımı TBMM'de!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun 19 Mayıs'taki Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği konut yıkımını meclis gündemine taşıdı.

Samsun'daki Kuş Cenneti'nde kaçak yapıya yer yok!

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan kaçak yapıların yıkıldığını belirterek, "Kaçak yapıları yıktıktan sonra doğa adeta kendini yeniledi.

Nallıhan Kuş Cenneti için iki yeni tünel yapılıyor!

Nallıhan ilçesini Ankara’ya bağlayacak bölünmüş yolun geçeceği güzergahta bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nin etkilenmemesi için iki tünel yapılıyor.

izmir Kuş Cenneti ağaçlandırma Haberi

izmir Kuş Cenneti ağaçlandırma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin en önemli doğa harikalarından Kuş Cenneti’nin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekeceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, birliğin meclis toplantısında önemli müjdeler verdi. Kuş Cenneti’nin yeşil dokusunun güçlendirilmesi için başlatmayı planladıkları ağaçlandırma seferberliği için beklenen onayın Koruma Kurul’undan geldiğini açıklayan Başkan Aziz Kocaoğlu, alan içinde “Angıt Tavası” olarak anılan bölgede ilk etapta 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikileceğini söyledi. 


Başkan Aziz Kocaoğlu’nun verdiği bir diğer önemli müjde de Kuş Cenneti içinde fotoğrafçı ve gezginlere çevreci ulaşım imkanı sunacak BİSİM ile ilgiliydi. Projenin hayata geçirilmesi için Ankara’dan bekledikleri onayın geldiğini ifade eden Kocaoğlu, “Burada doğal malzeme kullanarak 22 kilometrelik yürüyüş parkuru yapmıştık. Şimdi burayı dışarıya kapalı bir parkur haline getirerek ziyaretçilerin...