12 / 05 / 2024

izmir limanı dava

izmir limanı dava

Liman - İş Sendikası, İzmir Limanı'yla ilgili hazırlanan yeni imar planına karşı dava açtı. Yeni plan limanın ikiye bölünerek satılmasını içeriyor.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm projesine dava açıldı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesinden memnun olmayan vatandaşlar dava açtı.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde  yer alan dört mahalle için dava süreci başlayacak.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Antalya Konyaaltı'ndaki karma projeye dava: Şehrin silüetini bozacak!

Antalya Mimarlar Odası, Antalya Konyaaltı Liman bölgesinde AVM, Otel ve Konut fonksiyonlarının da olduğu Fenix Center projesi projenin durdurulması istemiyle dava açtı. Dilekçede, boyu 70 metreyi bulacak projenin şehrin siluetini bozacağı belirtildi.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güzelçamlı'da yat limanı projesi davalık oldu!

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da yapılması planlanan yat limanı için hazırlanan "ÇED Olumlu" raporunun iptal edilmesi için dava açıldı.

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir Valiliği aleyhine İzmir 4.İdare Mahkemesinde açılan dava hakkında açıklama yaptı. Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı dava duruşması 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

izmir limanı dava Haberi

izmir limanı dava

İzmir Limanı için özelleştirme kararı 2005 yılında verildi ancak açılan davalar nedeniyle özelleştirilemedi. Liman iş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, "Devlet Demiryolları'na bağlı 7 büyük liman vardı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) bağlı 21 liman vardı. TDİ'ye bağlı bütün limanlar özelleştirildi. En son Tekirdağ limanı vardı, alan firma işletemediği için devlete iade etti, şimdi tekrar özelleştirilmesi için çalışılıyor. Devlet Demiryollarına ait büyük limanlardan sadece Mersin Limanı faal. Onun haricinde özelleştirilen limanların hiçbiri çalışmıyor. Bu kurumlar ciddi kâr getiren yerlerdi. Ekonomik olarak ülkemiz kaybetmiştir. TDİ'ye bağlı Ordu limanı sahası otopark olarak kullanılıyor" dedi. 


KAYBEDEN İZMİR HALKI OLACAK

 Avcı şöyle devam etti: "İzmir Limanı ülkeye para kazandırıyor. Limanının ikiye bölünerek özelleştirilmesi akla, mantığa ve kâr anlayışına aykırıdır. İzmir halkının burayı sahiplendiği kadar belediyenin de...