05 / 05 / 2024

İzmir Menemen inşaat sektörü

İzmir Menemen inşaat sektörü

İzmir Menemen sanayi ve konutta da hızla gelişiyor. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, hızlanan konut projeleri nedeniyle İzmir'in nüfusu en fazla artan ilçesi olduklarını belirtti.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

Menemen Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Menemen Devlet Hastanesi inşaatı projesi için aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Menemen Devlet Hastanesi inşaatı projesi TBMM'de!

Menemen Devlet Hastanesi inşaatı projesi için aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Menemen’de pazar yeri inşaatı krizi çözüldü!

Menemen’deki pazar yeri krizi çözüldü. Yapılan karşılıklı protokole göre pazar yeri inşaatı için esnaftan para istenmeyecek.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

Katal İnşaat Menemen projesi teslim tarihi!

Katal İnşaat, İzmir'in Menemen İlçesi'nde yeni projesine başlıyor. Katal İnşaat Menemen projesinde inşaat çalışmalarının ortalama 36 ay sürmesi planlanıyor..

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

İzmir Menemen OSB'de 6 fabrikanın inşaatı başlayacak!

Altyapı yatırımlarının devam ettiği İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları da sürüyor. Bu yıl içerisinde 6 yatırımcının daha inşaata başlaması bekleniyor.

Menemen-Çandarlı Otoyolu'nun inşaatı başlıyor!

İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatı hızla sürerken İzmir'e ulaşımda büyük avantaj sağlayacak yeni bir yol inşaatına başlanıyor. 76 kilometrelik yolun önümüzdeki günlerde yapişlet- devret modeliyle ihale edilecek.

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

Menemen Yeni Hükümet Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Menemen'de inşaatı tamamlanma aşamasına gelen yeni Hükümet Konağı'nda inceleme yaptı, Toprak işçilik ve bazı yapım eksikliklerinin ivedilikle yerine getirilmesini, zamanında bitirilmesini istedi.

Ege Perla'nın kaba inşaatında sona gelindi!

İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İzmir'de hayata geçirdiği Ege Perla projesinin kaba inşaatına sona geldi. 180 milyon dolar yatırımla inşa edilen Ege Perla'da bugüne kadar konutların yüzde 70'i satıldı.

İzmir Menemen inşaat sektörü Haberi

İzmir Menemen inşaat sektörü

Yakın zamana kadar ekonomisi daha çok tarım ürünlerine dayalı olan Menemen, İzmir'in konut ve sanayi merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor. Başta İzmir Serbest Bölgesi ve Menemen Plastik İhtisas OSB olmak üzere sanayi bölgeleri hızla dolarken, ilçeye inşaat firmalarının ilgisi de her geçen gün artıyor. 


İzmir'de 30 ilçe bulunduğunu, Menemen'in kuzey aksında, Bakırçay Havzası ile metropol arasında tampon görevi yaptığını dile getiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Menemen'de yıllardır ilçenin sanayi kenti mi, tarım ya da konut kenti mi olduğu tartışılır. Ben bu tartışmayı doğru bulmuyorum. Çünkü Menemen üçünü de barındıran bir kent. Tarım yüzyıllardır ilçemizin geçim kapısı, sanayi de her geçen gün büyüyor, son yıllarda insanlar yaşamak için de Menemen'i tercih etmeye başladılar. İlçemiz konutkent olma yolunda ilerliyor" dedi....