05 / 05 / 2024

İzmir mesire alanları

İzmir mesire alanları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir'de şehrin gürültüsünden bunalan ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için şuana kadar 66 mesire alanı tahsis etti

Evora İzmir'in ticari alanlarında yüzde 15 indirim! 

Emlak Konut GYO güvencesi, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı ile inşa edilen Evora İzmir projesinin ticari alanlarında yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor. Proje için başlatılan kampanya kapsamında indirimin dışında bir de yüzde 25 peşinatla 36 ay vade imkanı sağlanıyor. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Toplanma alanları yeniden belirlenmeli!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odasının üyelerinden oluşan heyetler İzmir'de zarar gören sağlık kurumları ve yaşam alanlarındaki tahribatlarla ilgili incelemeler yaptı ve tespitlerde bulundu. TTB Merkez Konseyi tarafından hazırlanan birinci ay ön değerlendirme raporu yayınlandı

İzmir Bayraklı'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

İzmir İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, İzmir'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

İzmir'de belirlenen toplanma alanları mecliste!

İzmir'deki binalar için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve belirlenen toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Selçuk'ta dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Selçuk ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir mesire alanları Haberi

İzmir mesire alanları


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir'de şehrin gürültüsünden bunalan ve tabiatla buluşmak isteyen vatandaşlar için bugüne kadar 66 mesire alanı ve 3 şehir ormanı tesis etti. Bisikletten koşu yoluna, seyir teraslarından ateşli-ateşsiz piknik alanlarına, çocuklar için oyun parklarına kadar her türlü olanağın sunulduğu özel alanlar İzmir'de 4 milyon 710 bin dekarlık sahanın çeşitli yerlerinde oluşturuldu.


STRESTEN UZAK


İzmirlilerin yeşil ile iç içe yaşayabileceği güzel bir İzmir ortaya çıkarmak için çalıştıklarının altını çizen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyorlar. Biz de Bakanlık olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.



Yeni...