06 / 05 / 2024

izmir metro istasyonları

izmir metro istasyonları

“Tren Makinistliği Eğitim Programı” tamamlandı. Programı başarıyla bitiren 23 genç, hem bir meslek sahibi olmanın hem de İzmir Metrosu’nda sürücü olarak göreve başlamanın sevincini yaşadı.

İzmir’de toplu ulaşım içindeki raylı sistemin payı yüzde 30'a ulaştı!

“Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım” seminerinde konuşan İzmir Metro Genel Müdürü Sönmez Alev, Türkiye’de hiçbir kentin bu düzeye yaklaşamadığını belirterek, Ekim ayında 8 milyon 250 bin biniş sayısıyla metroda “tüm zamanların rekorunun” kırıldığını söyledi.

İzmir metrosunda Göztepe istasyonu hizmete açıldı!

İzmir metrosunda Göztepe istasyonunun da hizmete açıldığı bildirildi. Büyükşehirden yapılan açıklamaya göre Ege Üniversitesi, Evka-3, İzmirspor ve Hatay'dan sonra sonra yerin 26 metre altındaki Göztepe istasyonu da devreye girdi...

İzmir'in yeni metro hattına bakanlıktan onay!

Karabağlar-Gaziemir metrosu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşte söz konusu metro hattı ile ilgili merak edilen detaylar...

Kirazlı - Bakırköy metro durakları nerelerden geçecek? 

Bakırköy Kirazlı metro durakları ve istasyonları ve durakların nerelerden geçtiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, 8,4 km uzunluğundaki Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı çalışmaları bitti.

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

Moskova'da ev kiraları ne kadar?

Moskova’da kiralık lüks konutlara en fazla talep gösterilen semtler belirlendi. Listenin ilk sırasında Arbat yer alıyor. En fazla lüks ev kiralanan diğer yerler ise Lubyanko ve Kitay-Gorod metro istasyonları civarı oldu.

İstanbul metro istasyonlarındaki alanlar kiraya verilecek!

İstanbul'da yer alan metrolarda bulunan ticari alanlar ihaleyle kiraya verilecek. İlk ihale 4 Ağustos'ta yapılacak.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı açıldı!

12 istasyonun yer aldığı M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında bulunan Bahariye ve Masko istasyonları hizmete açıldı.

izmir metro istasyonları Haberi

izmir metro istasyonları

Türkiye’de ilk kez İzmir Metro A.Ş. ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında düzenlenen “Tren Makinistliği Eğitim Programı” tamamlandı. Programı başarıyla bitiren 23 genç, hem bir meslek sahibi olmanın hem de İzmir Metrosu’nda sürücü olarak göreve başlamanın sevincini yaşadı. Metro’nun yeni sürücüleri arasında, eğitim ve sınavlardan başarıyla geçen 3 genç kadın da var. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Metro A.Ş ile İŞKUR arasında gerçekleşen işbirliği sayesinde 23 genç, hem meslek hem de iş sahibi oldu. Ortak bir protokol kapsamında gerçekleştirilen “Tren Makinistliği İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında 6 aylık eğitim süreci ve sınavların ardından başarılı olan adaylar İzmir Metrosu’nda iş başı yaptı. Çiçeği burnunda sürücüler, brövelerini düzenlenen törenle aldı. Törene İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev,...