04 / 05 / 2024

İzmir metrosu güvenli mi

İzmir metrosu güvenli mi

TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, Büyükşehir'e metronun incelenmesi için başvuruda bulunduk ancak izin verilmedi. Yapımı sırasında meydana gelen sakıncaları göremedik" dedi

İzmir metrosunda güvenlik krizi!

Aktarmalı sistem ile birlikte vatandaşların binmeye bile korktuğu metroda şimdi de güvenlik krizi baş gösterdi. İzinlerini kullanan görevlilerin sayısı bir hayli azalırken, bazı istasyonda ise hiç görevli bulunmuyor

İzmir metrosunun zemin sorunlarıyla ilgili raporlar vatandaşı tedirgin etti!

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı 'nın önümüzdeki günlerde açılacak Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarının bulunduğu bölümde yaşanan zemin sorunlarıyla ilgili ortaya çıkan rapor ve görüntüler İzmirliler'i kaygılandırdı.

İzmir metrosu güvenli mi?

Üçkuyular-Fahrettin Altay'daki metro çalışamalarına yönelik rapor ve şok görüntüler büyük yankı uyandırmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Peki İzmir metrosu güvenli mi?

Türkiye'nin yapı stoku güvenli değil mi?

Buca'da deprem ve yapı güvenliği çalışmaları konuşuluyor. Buca Belediyesi tarafından Meclis salonunda “Deprem, Yapı Güvenliği ve Afete Hazırlık” paneli düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, deprem problemi sürekli gündemde tutmamız gerekir dedi.

Güvenli yapı nedir?

Yaşanan İzmir depremi sonrası tekrar gündeme gelen “Güvenli Yapı” kavramını İnşaat Mühendisi Cemal Doğan anlattı.

Yatırımda en güvenli liman gayrimenkul!

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut sektöründeki son durumu ve öngörülerini anlattı. Güleroğlu, ‘Yatırımda en güvenli liman gayrimenkul’ diye konuştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği, Mahall Bomonti sponsorluğunda İzmir’de tartışıldı!

Mahall Bomonti İzmir’in ana sponsorluğunda İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesi gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliği, 11-13 Ekim tarihleri arasında 5’inci kez İzmir’de tartışıldı.

Türkerler ve İZSİAD ortaklığında İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi yapıldı!

İZSİAD tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin dördüncüsü Türkerler Holding - Mahall Bomonti İzmir desteğiyle İzmir’de yapıldı.

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 20-22 Ekim'de!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneğince (İZSİAD) bu yıl üçüncüsü düzenlenecek İzmir İş Sağlığı Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 20-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Karşıyaka tramvay projesi inşaatında iş güvenliği yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden biri olan Karşıyaka Tramvay projesinin inşaatında, işçi güvenliğini ve İzmirlilerin can ve mal güvenliğini sağlayacak yeterli önlemlerin alınmadığı iddia edildi. Karşıyakalı vatandaşlar iddialarını fotoğrafladıktan sonra şikayette bulundu.

Mesut Güleroğlu: Güvenli yatırım gayrimenkul!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yatırımcı için en güvenli liman gayrimenkul. Talebin artması fiyatlarında yukarı doğru çıkmasını sağlar. Son bir haftadır gayrimenkul satışı yönünde de bir hareketlenme var" dedi

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda küçük esnaflara kolaylık sağlanacak!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Temmuz ayından itibaren uygulanacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu bu konuya ilişkin bilgilerini şöyle dile getirerek esnafları uyardı.

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi 14 Ekim'de başlıyor!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, A ARTI OSGB işbirliğiyle düzenlediği 2'nci İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı 14-17 Ekim 2015 tarihinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek.

İşverenlere de iş güvenliği eğitimi verilmeli!

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen İş İşten Geçmeden-İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Tepekule Kongre Merkezi'nde başladı.Zirvede iş güvenliği konusunda çalışanlar yanında işverenlere de eğitim verilmesi gerektiği ifade edildi

Fatih Aslan: İş güvenliğinde tedbirler yetersiz!

İzmir’in iş sağlığı ve güvenliği konusunda öncü firmalarından olan Ünlem Ortak Sağlık Güvenlik Genel Müdürü Fatih Aslan da bu konuya dikkat çekerek, ‘İş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanlara mevzuatlara göre eğitim verilmiyor" dedi

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü, 23 Temmuz 2014 tarihinde 29069 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tüzük ile yürürlükten kaldırıldı. İşte İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük...

İzmir metrosu güvenli mi Haberi

İzmir metrosu güvenli mi


Güvenli olup olmadığı tartışma konusu olan İzmir Metrosu'nda bir skandal daha ortaya çıktı. Makina Mühendisler Odası (MMO) İzmir Şubesi Başkanı Güniz Gacaner Ermin, metronun tartışılan güvenliğiyle ilgili yapmak istedikleri incelemeye Büyükşehir Belediyesi'nin izin vermediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura'nın "Ben çocuklarımı metronun Üçyol-Üçkuyular hattına bindirmiyorum" açıklamalarının ardından tekrar alevlenen metro tartışmalarına bir cevap da Makina Mühendisler Odası (MMO) İzmir Şubesi'nden geldi. Metronun Üçyol-Üçkuyular hattının güvenli olup olmadığı konusunda bir yanıt veremeyeceğini söyleyen TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin, "Büyükşehir'e metronun incelemesini yapmak için başvuruda bulunduk. Ancak mühendislerimiz uzun süre metro çalışmalarını izleyemedi. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi izin vermedi. Yapımı sırasında meydana gelen sakıncaları göremedik" diye konuştu.

Metronun Üçyol Üçkuyular hattında ilk söylentiler çıktığı zaman...