29 / 04 / 2024

İzmir opera binasının inşaatı

İzmir opera binasının inşaatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en iddialı opera salonunun inşaatına bu yıl başlıyor. Opera Binası, Karşıyaka'da deniz kenarında 25 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Halk GYO İzmir Konak 2 binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İzmir Konak 2 binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO İzmir Konak 2 binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO İzmir Konak 2 binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının değeri ne kadar oldu? 

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının 2022 yıl sonuna ilişkin değerleme raporu yayımlandı. Binanın 2022 itibarıyla değeri resmen belli oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının akıbeti TBMM'de!

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Binasının depreme dayanıklılığına ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye binasının yerine meclis binası yapılacak!

30 Ekim'de İzmir depreminde orta derece hasar alan İzmir Büyükşehir Belediye binasının yıkılıp, yerine meclis binası yapılmasına karar verilmişti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Altan Altın, bugünkü köşe yazısında bu kararı kaleme aldı.

Binasının dayanıklılığını merak eden ALO 181'i aradı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ALO 181 hattını İzmir depremi sonrasında arayan vatandaşların en çok merak ettiği konu "binasının riskli olup olmadığı ve zeminin sağlamlığı" oldu.

Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının devredileceği iddiası TBMM'de!

İzmir Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi binasının imam hatip okuluna devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

TMMOB, İZFAŞ binasının tahsisinin iptali için dava açtı!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İZFAŞ binasının SES Vakfı'na ait Özel Tınaztepe Üniversitesi'ne 3 yıllığına tahsis edilmesi kararının iptali için dava açtı.

İzmir Opera Binası'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek İzmir Opera Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. “Türkiye'nin opera sanatına özel" ilk yapısının törenine birçok vatandaş katıldı.

İzmir Opera binasının temeli 25 Eylül'de atılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ’Türkiye’nin opera sanatına özel’ ilk yapısının temelini 25 Eylül Salı günü atıyor.

Cumhurbaşkanı Taksim'deki opera binasının inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden cami ve AKM yerine yapılacak olan opera binasının inşaat alanında incelemede bulundu...

İzmir opera binasının inşaatı Haberi

İzmir opera binasının inşaatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en iddialı opera salonunun inşaatına bu yıl başlıyor. Yarışma ile belirlenen projeyle, Cumhuriyet tarihinin "opera sanatına özel" ilk simge binası İzmir'de yükselecek. Opera Binası, Karşıyaka'da deniz kenarında 25 bin metrekarelik bir alanda kurulacak. Bin 200 kişilik konser salonunun dışında, 400 kişilik bir salon daha yer alacak. İçinde bale ve onunla ilgili atölyeler de...