29 / 04 / 2024

İzmir opera salonu

İzmir opera salonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en iddialı opera salonunun inşaatına bu yıl başlıyor. Opera Binası, Karşıyaka'da deniz kenarında 25 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.

Yeni AKM 2021 yazına yetişecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM’nin opera salonu hariç diğer kısımlarının önümüzdeki yaza doğru bitirilebileceğini, asıl salonun da 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti. 

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Taksim'de 2019 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası yükseliyor. Hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunacak.

AKM mimarisiyle göz dolduruyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreni dün atıldı. Yeni AKM'nin içerisinde 2 bin 73 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera salonu, 828 kişilik bir tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odaları bulunuyor. 

İzmir opera binası yakında açılacak!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Karahan, İzmir'deki Bornova Kültür Merkezinin inşaatının bittiğini, gelecek ay itibariyle İzmir Devlet Opera ve Balesi temsillerinin yeni merkezde yapılacağı müjdesini verdi...

Mahall Bomonti İzmir’de ofisler Aralık ayı sonuna kadar yüzde 8 KDV avantajlı!

İzmir’in en merkezi konumunda inşa edilen ve bomontiada, tiyatro ve opera salonu, alışveriş ve yaşam ayrıcalıklarıyla şehrin yeni çekim merkezi olmaya aday Mahall Bomonti İzmir’de ofisler Aralık ayı sonuna kadar yüzde 8 KDV avantajı sunuyor. 

İzmir'deki iş hanı zemininden Roma imparatorluk salonu çıktı!

İzmir'in Konak ilçesinde, işhanı inşa edilmek için yıkılan binanın zemininden Roma imparatorluk salonu çıktı.

İzmir Opera Binası'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek İzmir Opera Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. “Türkiye'nin opera sanatına özel" ilk yapısının törenine birçok vatandaş katıldı.

İzmir Opera Binası 429 milyon liraya yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'daki arazide 429 milyon liraya opera binası yapacak. 73 bin 800 metrekarelik tesis, Türkiye'de 'opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk tesis' olacak. 

İzmir Opera binasının temeli 25 Eylül'de atılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ’Türkiye’nin opera sanatına özel’ ilk yapısının temelini 25 Eylül Salı günü atıyor.

Mavişehir Opera Binası'nın temeli 2018'de atılacak!

Karşıyaka Mavişehir’de yapacakları Opera binası için Kamu İhale Kurumu'nun 2. ihale iptaline karşı açılan davanın kazanıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2018’de opera ve bale binamızın yer teslimini yapıp temelini atacağız" dedi.

Türkerler İnşaat, Efes Opera Bale Günleri'ne sponsor oldu!

İzmir'e 5 milyar liralık yatırım yapan Türkerler İnşaat, "Efes Opera ve Bale Günleri'nin sponsoru olmanın gururunu yaşıyor, sanatı her zaman destekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İzmir opera salonu Haberi

İzmir opera salonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en iddialı opera salonunun inşaatına bu yıl başlıyor. Yarışma ile belirlenen projeyle, Cumhuriyet tarihinin "opera sanatına özel" ilk simge binası İzmir'de yükselecek. Opera Binası, Karşıyaka'da deniz kenarında 25 bin metrekarelik bir alanda kurulacak. Bin 200 kişilik konser salonunun dışında, 400 kişilik bir salon daha yer alacak. İçinde bale ve onunla ilgili atölyeler de...