09 / 05 / 2024

İzmir Rüzhar Enerji Santrali Selçuk imar planı

İzmir Rüzhar Enerji Santrali Selçuk imar planı

İzmir Selçuk ilçesi, Çatalsan Tepe Mevkii sınırları içerisinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planları 28 Mayıs'ta askıdan inecek...

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Sıfır otomobil alacaklar ve otomobilini yenilemeyi düşünenlerin dikkatine! Zamlar kapıda

Görünen o ki sıfır otomobilde 'enerji' zammı yolda. Alınan bilgilere göre önümüzdeki aylarda fiyatlara yansıyacak.  Türkiye'de üretim yapan otomotiv devleri, elektrik ve doğal gaz zammının fiyatlara yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve zamlı fiyatları yansıtacaklarını belirtti

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İkonia Yatırım Enerji Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli  ile Cem Niyazi    Durmuş tarafından kuruldu.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

Sunbaş Yapı Turizm Petrol Ürünleri Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sunbaş Yapı Turizm Petrol Ürünleri Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Ataşehir'de 7 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Başbuğ tarafından açıldı.

Kentsel dönüşümde sürdürülebilir kaynaklar kullanılmalı!

Koronavirüs dolayısıyla hijyen açısından suyun önemi bir kez daha anlaşılırken Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir enerji kaynaklarının kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin kullanılması gerektiğini ifade etti...

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Mannesmann Yatırım Enerji Anonim Şirketi bugün Maltepe'de  50 bin TL sermaye bedeli Ertan Bayar ve Yavuz Gökalp Yıldız tarafından kuruldu.

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek İpektepe Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hitaş Yatırım Enerji İnşaat Madencilik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hitaş Yatırım Enerji İnşaat Madencilik Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Han tarafından kuruldu. 

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

İzmir Seferihisar'da acele kamulaştırma kararı!

İzmir Seferihisar'a bağlı Azmak Mahallesi'nde Demircili Rüzgar Enerji Santralinin yapımı amacı ile acele kamulaştırma yapılacak...

İzmir Rüzhar Enerji Santrali Selçuk imar planı Haberi

İzmir Rüzhar Enerji Santrali Selçuk imar planı


İzmir Selçuk ilçesi, Çatalsan Tepe Mevkii sınırları içerisinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 4 Nisan 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


29 Nisan 2014 tarihinde askıya çıkarılan Selçuk Rüzgar Enerji Santrali imar planı 28 Mayıs 2014 tarihinde askıdan inecek.




-  1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı (1) (2) (3) (4) (5)



- 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı  (1) (2) (3)