28 / 04 / 2024

izmir Sümerbank arazisi

izmir Sümerbank arazisi

İzmir İl Genel Meclisi'nde 7 kez görüşülerek İzmir Valiliği'ne gönderilen Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına şartlı tahsis kararı, bu kez Valilikçe onaylandı. Kararın önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi bekleniyo

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları devam ediyor!

İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, İzmir İl Genel Meclisinin arazinin Büyükşehir Belediyesi' ne 20 yıllığına tahsisi konusundaki kararının, onay için İçişleri Bakanlığı' na gönderildiği belirtildi.

İl özel idarelerinin bin 686 adet taşınmazının kime devredileceği tartışılıyor!

Paylaşılamayan bin 686 taşınmaz arasında, Balçova Termal, Bozdağ Kayak, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri ile Selçuk Havaalanı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve 121 bin metrekarelik Tavşan Adası da bulunuyor.

İzmir'deki eski Sümerbank arazisi mülkiyet devri tartışmaları sürüyor!

Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a seslenerek, "Ya belli bir hiyerarşi içinde beraber çalışırız ya da çalışamayız. Çalışamamak benim problemim değildir, beni getiren kararname değildir. Beni getiren 4 milyon İzmirlidir" dedi...

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları sürüyor!

İzmir'deki eski Sümerbank arazisinin mülkiyet devri tartışmaları sürüyor. Aziz Kocaoğlu "Biz özel idare varlığının tamamının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini savunuyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi...

Sümerbank arazisi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi!

İzmir İl Genel Meclisi, uzun yıllardır tahsisi yılan hikayesine dönen ve çok sayıda kurumun talip olduğu araziyi 20 yıllığına oy çokluğuyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesine karar verdi.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Eşref Hamamcıoğlu'ndan Florya arazisi açıklaması: Kısa sürede açıklanacak!

Galatasaray Kulübünün divan kurulu toplantısı yapıldı, Galatasaray Lisesi'nde basına kapalı şekilde yapılan toplantıda Florya arazisi gündeme geldi! Eşref Hamamcıoğlu Florya'daki araziyle ilgili projelerini de kısa sürede duyuracaklarını söyledi.

İzmir Urla'da denize sıfır Hazine arazisi kooperatife satıldı iddiası!

İzmir'in Urla İlçesi'nde 5 ay önce yanan 111 dönümlük denize sıfır Hazine arazisinin bir kooperatife satıldığı ileri sürüldü. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, arazinin satıldığı iddiasını yalanladı ve "Bu iddialarla ilgili hemen suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Manisa Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açıldı!

Uzun yıllardır atıl durumda olan Manisa Sümerbank arazisi üzerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirerek hayata geçirdiği Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Manisa Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Manisa'daki Sümerbank arazisi üzerinde hayata geçirilen Bülent Yelkenci Spor Kompleksi’nin açılışı için geri sayım başladı.

Türker Proje'nin Kartal arazisi imar sürecinde son durum!

Türker Proje Gayrimenkul Ve Yatırım Geliştirme'nin Kartal arazisi imar sürecinde son durum...

Türker Proje Gayrimenkul Kartal arazisi imar sürecinde son durum!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırırım Geliştirme, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Kartal arazisi imar süreci hakkında açıklama yaptı.

izmir Sümerbank arazisi Haberi

izmir Sümerbank arazisi


İzmir İl Genel Meclisi'nde 7 kez görüşülerek İzmir Valiliği'ne gönderilen Sümerbank arazisinin Büyükşehir Belediyesi'ne 20 yıllığına şartlı tahsis kararı, bu kez Valilikçe onaylandı. Kararın önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı'na gönderilmesi bekleniyor.


"Prosedür tamamlandı"

İzmir İl Genel Meclisinin, Sümerbank arazisini kongre merkezi, sergi alanları ve otel kompleksi yapılmak şartıyla 20 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi'ne şartlı tahsis kararı 7. kez meclise geri gönderilmeyerek Valilikçe onaylandı. Karar bakanlık onayından sonra yürürlüğe girecek. 

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, "İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İzmir İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne yazdığı yazı ile İzmir İl Genel Meclisi'nin 5 Mart 2014 tarihinde aldığı tahsis kararını, 6360 sayılı Kanunun geçici 1. Maddesinin 4 fıkrası gereği Bakanlık onayı alınması için İçişleri Bakanlığına gönderilmesini istemiştir. İl Genel Meclisi bu kararla yasal prosedür...