10 / 05 / 2024

izmir surları restore

izmir surları restore

İzmir ’in Foça ilçesinde tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan surların restorasyonu, aşırı sıcağa rağmen tüm hızıyla sürüyor. Küçükdeniz ile Büyükdeniz arasında uzanan surlar, Foça 1. Arkeolojik Park Projesi kapsamında restore ediliyor...

Survivor eski sunucusu Alp Kırşan'ın İzmir'de restore ettiği evi görenler hayran kaldı!

Yıllardır sunuculuk yaptığı Survivor’dan aile özleminden dolayı ayrılan Alp Kırşan ve eşi Zeynep Kırşan İzmir'de restore ettikleri evde yaşıyor. İzmir'deki yeni evlerini takipçileri ile paylaşan Kırşan'ın evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

İzmir Ödemiş'teki Kerimağa Konağı restore edilecek!

İzmir'in tarihi mahallesi Birgi'de yer alan Kerimağa Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle restore edilecek.

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

İzmir Bergama Bedesteni restore edilecek!

İzmir Bergama Belediyesi tarafından tarihi arasta çarşısı içerisinde yer alan Bergama Bedesteni restore edilecek. 16. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen bina turizme kazandırılacak.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

izmir surları restore Haberi

izmir surları restore

İzmir ’in Foça ilçesinde tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan surların restorasyonu, aşırı sıcağa rağmen tüm hızıyla sürüyor. Küçükdeniz ile Büyükdeniz arasında uzanan surlar, Foça 1. Arkeolojik Park Projesi kapsamında restore ediliyor. Çalışmayla yarımadanın kuzeydoğusundaki kayalık yükseltide yer alan Athena Tapınağı’nın ayağa kaldırılması da hedefleniyor.


Foça Kazı Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit’in başkanlığında, aralarında 5 arkeolog, stajyer arkeoloji öğrencileri ve yurdun değişik bölgelerinden gelmiş taş ustalarının da bulunduğu 50’den fazla kişi 40 dereceyi bulan kavurucu sıcaklara ve sert rüzgâra rağmen çalışmalara devam ediyor. 


Daha önce restorasyonu yapılan Beşkapılar Kalesi’nin tarihi bir yapıdan ziyade yeni bir yapıyı andırdığı yönünde şikâyetler aldıklarını belirten restoratör-arkeolog Esin Aksoy, özenle çalıştıklarını belirtti: “İki Osmanlı ve bir Ceneviz kulesi tamamlandı. Onların eskitme, yıpratma ve boyama yöntemleriyle...