29 / 04 / 2024

izmir TOKİ kentsel dönüşüm

izmir TOKİ kentsel dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), gecekondu ve kaçak yapılaşmanın en yoğun olduğu iller arasında bulunan İzmir'i, kentsel dönüşüm projeleriyle modern görünüme kavuşturuyor.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer'den İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, kent genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Soyer, "Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'e damga vuracak" dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında kentsel dönüşümünü tamamlamak için anlaştığı 33 bin konut ve ofisin yalnızca 960 tanesini dönüştürdüğü iddiası konuşuluyor. Konuya dair detaylar haberimizde...

İzmir'de kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüme giriyor!

25 senedir ülke genelinde hayata geçirdiği çeşitli konut projeleri ile adından söz ettiren Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Necati Kırmaz, Uzundere kentsel dönüşüm projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kırmaz, projenin en hızlı şekilde tamamlanarak teslim edilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.

İzmir'deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin TOKİ tarafından üstlenilmesi yönünde talepte bulundu. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına vatandaşlardan tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan vatandaşlar, projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 

İzmir'e kentsel dönüşüm dopingi!

İzmir'de uzun zamandır yavaş ilerleyen kentsel dönüşümde doping etkisi oluşturacak bir adım için harekete geçildi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini iletti. Soyer ise kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli adımların atılacağı konusunda söz verdi. 

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

izmir TOKİ kentsel dönüşüm Haberi

izmir TOKİ kentsel dönüşüm

TOKİ, Bakanlar Kurulu kararlarıyla "afete maruz bölge" ilan edilen ve Konak Belediyesi sınırları içindeki İmariye, Ondokuz Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1. Kadriye, Altay mahallelerini kısmen kapsayan "Kadifekale heyelan bölgesini" çarpık yapılardan temizledi.


İdare, kentsel dönüşüm uygulanan alanın afet bölgesi olması nedeniyle hak sahipleri için Uzundere'de 3 bin 80 konut inşa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen uzlaşma görüşmelerinde hak sahiplerine bu konutlardan verildi. 


-Tarihsel doku ortaya çıkarıldı


Kentsel dönüşüm projesiyle geçmişi M.Ö. 4. yüzyıla dayanan Kadifekale, tarihi dokusu ortaya çıkartılarak, turizm açısından önemli bir merkez haline getirildi. Kadifekale'de boşaltılan yaklaşık 41 hektar İzmirlilerin hizmetine sunulmak üzere rekreasyon çalışmaları başlatıldı. 


TOKİ, Karşıyaka Örnekköy'de de kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında 808 konut inşa etti. Çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edildi.


-Aliağa...