20 / 05 / 2024

İzmir turistik tesis sayısı

İzmir turistik tesis sayısı

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi

Bodrum'un Cennet ve Hattat koylarındaki inşaatlar tepki çekti! Turizmciler de şaşkın!

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'ndan sonra Hattat Koyu'na yapılacak olan turistik tesis ve villa projesi Bodrumluların da tepkisini çekti. Yaşanan gelişmelerle şaşkına dönen turizmciler,   Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk defa bu kadar yoğun saldırı olduğunu belirtiyor. 

Özelleştirme İdaresi, Urla'daki denize sıfır tarihi tesisi yeniden vitrine çıkardı! Bu tarihte satılıyor!

İzmir’in turistik bölgelerinden olan Urla'daki tarihi tesis ÖİB tarafından satılıyor. İşte ayrıntılar...

O ilde otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa satılacak!

Samsun İli Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 6 bin 26 metrekare olarak belirtildi.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Yamanlar Dağı'ndaki tesis için yeni teklif!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için yeniden teklifte bulundu. 

Kemer'de 12.8 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

T.C. Kemer İcra Dairesi, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 10 ada 4 parselde yer alan turistik tesisi 12 milyon 840 bin 30 TL'ye satıyor...

Ordu'da 8.1 milyon TL'ye turistik tesis yapım işi ihalesi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu'da turistik tesis yapım işi ihale ediyor. İhale 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.

Şile’de deniz kıyısındaki arazinin imarı 'turizm konut' olarak değiştirildi!

Şile Belediyesi’ne ait deniz kıyısındaki ağaçlarla kaplı yaklaşık 35 bin metrekarelik arazinin "turistik tesis" olan imarı, yatırımcı için uygun hale getirilerek “turizm konut” yapıldı.

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Konak'a dev tesis kazandırılacak!

İzmir Konak Belediyesi tarafından 1. Kadriye Mahallesi'e kapalı pazaryeri, çok amaçlı salon ve semt merkezinin de yer alacağı bir tesis yapılacak.

İzmir turistik tesis sayısı Haberi

İzmir turistik tesis sayısı


İzmir İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, oteller konusunda İzmir'e son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını ve bu yatırımların devam edeceğini söyledi. Ediz İzmir'in turizmde kendi kendisine yetebilecek bir potansiyelde olduğunu ifade ederek, "İzmir bir başka bölgeyi örnek almamalı. İzmir'in dinamikleri kendi kendini örnek alıp geçen şartları yıla göre daha iyi konuma nasıl getirebilirizi düşünmeli" diye konuştu.

Turizmin çok büyük bir ticaret kaynağı olduğunu ifade eden Abdülaziz Ediz, İzmir'de gerek şehir merkezinde gerekse de ilçelerde yoğun bir şekilde yeni otel yapımının sürdüğünü söyledi. Ediz, "Kahramanlar'da orta ölçekli güzel oteller yapıldı. Geçmişin oteller sokağı bana göre şimdi Kahramanlar oldu. Burada ciddi bir gelişme yaşanıyor. Burada açılan oteller müşterilerine hem kaliteli hem de iyi hizmet sunuyor" dedi. 


'Bir hayli yatırım var'

Cumhuriyet Meydanı'ndan Borsa Kavşağı'na...