29 / 04 / 2024

izmir yeniden planlanmalı

izmir yeniden planlanmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'i ekonomi anlamında yeniden planlamak gerektiğini söyledi. Türkiye'nin atacağı adımlar dünya ekonomisinde önemli bir yere gelmesini sağlayacak...

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

İzmir depreminde hasar gören 33 okul yeniden yapılacak! 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 30 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gören 33 okulun iş insanları desteği ile yeniden yapılacak. 

İzmir'de 420 yıllık Hisar Camisi yeniden açılacak!

İzmir'de bulunan 420 yıllık Hisar Camisi'nin 1.5 yıl süren tadilat çalışmaları bitti. Cami önümüzdeki ramazan ayında yeniden ibadete açılacak. 

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapım süreci mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapımına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a 6 soru sordu..

İzmir Elektrik Fabrikası yeniden tasarlanıyor!

İzmir Elektrik Fabrikası, Yaşar Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yeniden tasarlandı.

İzmir Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi!

İzmir'in Kınık ilçesinde bulunan, kullanılamaz durumdaki Adnan Menderes'in adını taşıyan 60 yıllık Adnan Menderes Köprüsü yeniden inşa edildi.

İzmir Tire Güneş Enerji Santrali imar planı yeniden askıda!

İzmir Tire İlçesi, Hasançavuşlar Mevkii, Güneş Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

Adil Gökçadır: Bursa'nın yüzde 70'i yeniden planlanmalı!

Bursalı müteahhitler, Bursa'nın kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyan illerin başında geldiğini belirterek, bin 70 mahallede 3 milyona yaklaşan nüfusun yaşadığı kentte yeniden planlanması gereken alanın yüzde 70 civarında olduğunu ifade etti.

İzmir'in SİT haritası yeniden planlandı!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı.

İzmir Konak'ın sokakları yeniden tasarlanıyor!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yayalar için elverişsiz durumda olan sokaklar yeniden tasarlanarak, güvenli hale getiriliyor.

İzmir Paterson Köşkü yeniden inşa ediliyor!

Yeni Asır Gazetesi muhabiri Yağmur Uygur İzmir eski Milletvekili ve işadamı Murat Koç ile bir röportaj gerçekleştirdi. Koç, milletvekilliği döneminde üzerinde durduğu Bornova'daki Paterson Köşkü'nün yeniden İzmir'e kazandırılmasıyla ilgili protokolün imzalandığını ve inşaata başlanma aşamasına gelin

izmir yeniden planlanmalı Haberi

izmir yeniden planlanmalı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'i ekonomi anlamında yeniden planlamak gerektiğini söyledi. 


EBSO Eylül ayı olağan meclisinde konuşan Yorgancılar, "İzmir'i Serbest Şehirler Bölgesi yapalım. Bunun altyapısı için de sektörleri belirlemek lazım. Benim ilk aklıma gelen, Ailağa bölgemizi petrokimya, plastik ve demirçelik sektörlerinde endüstri sanayi bölgesi haline getirmek. Ayrıca Bayındır'ı çiçekçilik merkezi haline; Tire ve Ödemiş'i süt-slit ürünleri ve hayvancılık alanmda 'yerelde kalkınma' merkezleri yapabiliriz" dedi. Tür kiye'nin bir süredir üreterek değü, tüketerek büyüdüğünü savunan Yorgancılar şöyle devam etti: M 'Üretimi artırmalıyız' "Yani biz 'yapıp' değil, 'alıp' büyümüşüz. Küresel rekabet sırasında 45'inci sıradayız. Üretim yapmadığımız için bu rakamlara ulaştık. Biz bunları da her fırsatta dile getirdik. 

EBSO Meclis toplantısına Başkan Yorgancılar'ın kızkardeşi EBSO Meclis Üyesi Gülfern...