19 / 07 / 2024

İzmirde bir konut fiyatı 17.5 yıllık kiraya bedel

İzmirde bir konut fiyatı 17.5 yıllık kiraya bedel

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “İkinci el konut fiyatları yüzde 17 arttı. Eskiden bir konutun fiyatı 10 yıllık kiraya bedelken şimdi 17.5 yıla çıktı"

GYODER Başkanı Neşecan Çekici: Ciddi bir konut krizi kapıda!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada ciddi bir konut krizinin kapıda olduğunu söyledi. İşte Neşecan Çekici'nin o açıklamaları...

1.5 yılda dolar yüzde 42 kazandırırken, İstanbul'daki bir konut yüzde 280 kazandırdı!

Pek çok kişi altın mı, dolar mı, konut mu yoksa borsa yatırımı mı yapması gerektiğini araştırırken, ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin de çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Gültekin'in o açıklamaları...

Ünlü kripto fenomeninden çarpıcı paylaşım: 50 milyon olan konut fiyatı 10-15 milyona düşer!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut almak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Ziraat Bankası'ndan son dakika Nisan 2024 fırsatı! 17 bin 271 TL taksitle 2 milyon TL konut kredisi veriyor!

Kredi faiz oranları adeta zirve yaparken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de en uygun konut kredisi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ziraat Bankası 17 bin 2716 TL taksitle 2 milyon TL konut kredisi fırsatı sunuyor. İşte Ziraat Bankası konut kredisi detayları...

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları ne olacak? 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım...

0,69 faizli konut kredisi hesaplama! 400 bin, 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri!

0.69 faizli konut kredisi hesaplama detayları yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 0.69 faiz oranıyla 400 bin, 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? 

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Krediler yükselince vatandaşlar çareyi takasta buldu!

Konutunu satmak isteyenler müşteri bulamazken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayet ediyor. Hal böyle olunca da konutunu satmak isteyenler takasa yöneldi.

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

120 ay vadeli konut kredisi hesaplama tablosu! 850 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? Yapı Kredi, Akbank, Garanti...

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilen ve araştırılan konut kredisi faiz oranları güncellendi. Peki 850 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

Bankalar, konut kredi faiz oranlarını güncellemeye devam ederken, 1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri de yeni bir konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Denizli Çal'da yer alan konut ve ticaret imarlı arsaların satış bedelleri 45 bin TL ile 263 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 4 bin 500 TL ile 26 bin 300 TL arasında değişiyor.

Konut kredi faizlerine Nisan 2024 güncellemesi! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren konut kredisi faiz oranlarına Nisan 2024 güncellemesi geldi. Peki 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?

İzmirde bir konut fiyatı 17.5 yıllık kiraya bedel Haberi

İzmirde bir konut fiyatı 17.5 yıllık kiraya bedel

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Merkez Bankası verilerine göre inşaattaki maliyet artışının enflasyonun üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “İkinci el konut fiyatları yüzde 17, yeni konut fiyatları da bir yıl içinde yüzde 16 arttı. Eskiden bir konutun fiyatı 10 yıllık kiraya bedelken şimdi 17.5 yıllık, yani 213 aylık kiraya bedel. Konut sektörü haksız rekabet ortamına, kontrolsüz maliyet ve fiyat artışına terk edilmemeli” dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun da 3’er aylık dönemler itibariyle bina inşaatı maliyeti endeksi yayımlayarak sektördeki tüm değişimi ve iniş çıkışları gösterdiğini vurgulayan Aslan, şunları söyledi;


ENFLASYONUN ÜSTÜNDE


“ 2014’de inşaat maliyet artışı yüzde 10.7 oranında şekillenmiştir. Bu artışın arkasında işçilikte yüzde 9.8, malzemede de yüzde 10.8 var. Tablo konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun önünde koştuğunu anlatıyor. Bugünkü öngörülemeyen ekonomik koşullarda inşaatta kontrol edilemeyen...