30 / 04 / 2024

izmirde kazı yapılmadan vatandaş bilgilendirilecek mi

izmirde kazı yapılmadan vatandaş bilgilendirilecek mi

İzmir'deki tüm kazılarda, çalışmaları yapacak olan ilgili alt yapı kuruluşu; afiş, pankart, broşür, muhtarlık semt birimi panoları, basın, elektronik posta, kısa mesaj (SMS) ve internet gibi çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşlar bilgilendirilecek

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, kentsel dönüşümde son dönemde atılan tüm doğru adımlara rağmen, kaynak oluşturacak doğru bir modelleme yapılmadan istenilen hızda kentlerin dönüştürülemeyeceğine vurgu yaptı.

Asgari ücrette pazarlık 15 bin 700 TL'den başlayacak! Zamlı asgari ücret tam bu kadar olacak! Şimdi bakın!

Asgari ücretin, hiç pazarlık yapılmadan belirlense bile, enflasyon hesabıyla en az 15 bin 700 TL olması gerekiyor. İşte gündemdeki zam oranları ve maaş tahminleri...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

İşverenden refah payına tepki! İstanbul Ticaret Odası Başkanı açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete zam yapılmadan önce enflasyon ve refah payı artışı yapılacağını duyurmuştu. Ancak İTO Başkanı Şekip Avdagiç’ten gelen açıklamaya göre yeni asgari ücret zammı için refah payı artışı istenmediğini belirtti. 

Araba alırken ince eleyip sık mı dokuyorsunuz? Fiat'ın bu teklifi tam size göre

Dolar kurunun yaşadığı hararetli günler, araba fiyatlarına da yansıyacak. İtalyan devi Fiat, zam uygulaması yapılmadan önce, bir fırsat olması için EGEA, PANDA, 500, 500e modellerinin haziran fiyat listesi açıkladı.

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! PTT'ye giden 30 bin TL'yi şak diye alıyor! Hemen şimdi, tıklayıp öğrenin!

Daha önce, kredi başvurusu yapan kişiler düşük kredi notu nedeniyle reddedilebiliyorlardı. Ancak artık, sicil ve kredi notu değerlendirmesi yapılmadan, 30 bin TL'ye kadar kredi imkanından faydalanmak mümkün hale geldi.

Vivo X90 Pro iddialı geliyor! Resmi lansmandan önce sertifikalarını yayınladı

Vivo X90 Pro, daha tanıtımı yapılmadan  sertifika sitelerinde V2219 model numarasıyla görüldü. Qualcomm SM8550 Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip cihazın çıkması ise merakla bekleniyor.

İş arayanlara müjde! Mülakat yapılmadan alım olacak

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alım detayları merakla bekleniyor. DSİ mülakatsız kamu personel alımı açıldı. DSİ 1.273 personel alımına ilişkin başvuru şartları da duyuruldu.

Emekli maaşı için Yargıtay’dan müjde geldi! Hemen bakın…

Milyonlarca emekli vatandaşa Yargıtay'dan sevindiren bir haber geldi. Kullandığı ihtiyaç kredisi nedeniyle herhangi bir bildirim yapılmadan maaşında kesinti yapılan emekli vatandaşın açtığı dava sonuçlandı ve Yargıtay'dan sevindiren haber geldi.

Emekliye 5000 TL! Başvuran alıyor, işte detaylar!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ayrımı yapılmadan bankalar emeklilere en düşük 5.000 TL ödeme yapılacak. .

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Akaryakıt fiyatları ne olacak? Benzin, motorin ve LPG fiyatları düşecek mi? 

Vergi Uzmanı ve Sözcü yazarı Dr. Nedim Türkmen, vergi indirimi yapılmadan akaryakıt fiyatlarıda indirimin olmayacağını belirtirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, akaryakıtta ilave indirimlerin beklendiğini dile getirdi....

izmirde kazı yapılmadan vatandaş bilgilendirilecek mi Haberi

izmirde kazı yapılmadan vatandaş bilgilendirilecek mi


İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir uygulamaya daha başlıyor. Vatandaşların kent genelinde yapılan kazılardan “çalışma başlamadan önce” haberdar olarak önlem alması amacıyla, ruhsatlandırılacak tüm kazılarda yatırımcı kuruluşlar tarafından (TEDAŞ, İZSU, İZMİRGAZ, GEDİZ Elektrik, Süperonline vb.) vatandaşların bilgilendirilmesi zorunluluğu getiriliyor. Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın önerisi ile toplanan AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) Genel Kurulu'nda oybirliği ile alınan karar uyarınca, artık kazı yapacak altyapı kuruluşları, gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak vatandaşı zamanında bilgilendirecek.


Takip edilecek

Bundan böyle AYKOME tarafından ruhsatlandırılacak tüm kazılarda, çalışmaları yapacak olan ilgili alt yapı kuruluşu; afiş, pankart, broşür, muhtarlık semt birimi panoları, basın, elektronik posta, kısa mesaj (SMS) ve internet gibi çeşitli yöntemler kullanarak vatandaşları bilgilendirecek. Alınan karar doğrultusunda duyurular, işe başlamadan önce çalışmalardan etkilenecek tüm vatandaşları (mahalle, sokak, apartman)...