03 / 05 / 2024

izmirde yanan alanlar imara açılacak mı

izmirde yanan alanlar imara açılacak mı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yanan orman alanlarının imara açılan alan miktarları mecliste!

Son on yıl içinde yanan orman alanlarından tekrar ağaçlandırılan ve imara açılan alan miktarları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer: Yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmir’de çıkan orman yangınlarında kül olan alanların 1 metrekaresinin bile imara açılmayacağını belirtti.

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

Yanan orman alanlarının imar sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yanan orman alanları ile ilgili mecliste söz aldı. Şeker, yanan alanlara ağaç yerine bina dikildiğini ifade etti..

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

Muğla'da çıkan yangınlarda 713 hektar alan kül oldu!

Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi.

Adrasan'da ağaçlandırma çalışmaları başladı!

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Türk 125 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü, ekiplerin yangının ardından hızla yanan alanların temizlenmesine başladığını söyledi.

Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. Orman arazisinde ne beton, ne ahşap hiçbir şey olamaz" dedi.

Sebahattin Öztürk: Adrasan'da yanan alanlar imara açılmayacak!

Antalya'da, 125 hektar ormanın kül olduğu Adrasan'da incelemelerde bulunan Vali Sebahattin Öztürk, yanan alanların imara açılacağı iddialarına, "Yanan yerlerde yeni tesis, böyle bir şey olması söz konusu değil" dedi.

Osmaniye'de yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak!

Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kadirli İşletme Müdürlüğü’nde 2013 yılında yanan sahanın yeniden ağaçlandırılması için arazi hazırlığı çalışmaları hızla devam ediyor. 100 hektarlık alan dikime hazır hale getirildi...

Nevzat Doğan: İzmit'te yanan alanlar ağaçlandırılacak!

zmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, TOKİ Arızlı Konutları yolu üstündeki Ağaköy mevkiinde akşam saatlerinde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu Doğan yanan alanın yeniden yeşillendirileceğini söyledi...

izmirde yanan alanlar imara açılacak mı Haberi

izmirde yanan alanlar imara açılacak mı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Yanan alanları imara açmayacağız." şeklindeki açıklamasıyla cehaletini ortaya koyduğunu söyleyerek,, "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." değerlendirmesini yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in Karabağlar ilçesindeki yangının kontrol altında olduğunu ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Tüm İzmir'imize geçmiş olsun." diye konuştu.

Söndürme çalışmalarını 48 saattir takip eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkürlerini sunan Dağ, şöyle konuştu:

"Sadece basına görüntü verip, ortadan kaybolan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'mıza da özverisinden dolayı minnettarız. Alanda bulunduğu kısa süre içerisinde 'Yanan alanları imara açmayacağız.'' şeklinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı, konuyla ilgili cehaletini ortaya koymuş oldu. Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir....