29 / 04 / 2024

İzmirde yapı stoğunun durumu

İzmirde yapı stoğunun durumu

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, İzmir'de yaşlı yapı stoğunun çok fazla olduğunu ve kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranının yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Türkiye'nin yapı stoğunun yenilenmemiş olması önüne geçilemez sorunlara sebep olduğu ortaya çıktı. Dünya Bankası'na göre  Türkiye'de evleri emniyetli duruma sokmanın bedeli 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon TL.

Beykoz'da satılık ve kiralık ev getirene altın hediye!

Beykoz'da senelerdir faaliyet gösteren Fatih Emlak, Beykoz'da konut stoğunun yetersiz olması sebebiyle satılık daire getirene cumhuriyet altını, kiralık daire getirene çeyrek altın vereceğini açıkladı.

Konut arzı kira fiyatlarını ikiye katladı!

Konut stoğunun azalmasıyla birlikte kiralık ev bulmak bir hayli zorlaştırdı. Hal böyle olunca arz eksikliği kira fiyatlarının çıkmasına neden oldu.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Kanal İstanbul şehrin çevresel sigortası olacak!

Hazırlanan Çevre Düzeni Planı ile İstanbul'un riskli yapılarının yoğun olduğu alanlarda bulunan yapı stoğu, Kanal İstanbul'un her iki yakasına yerleştirilecek. Planlamalar şehrin doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özelliklerine göre yapılacak.

Türkiye’nin dönüşümde öncelikli alanları yeniden belirlensin!

Türkiye'nin yapı stoğunda büyük sorunlar var. Kentlerin değişimi olarak görülmesi gereken bu fırsat bu sefer de iyi kullanılmıyor. Türkiye’nin önceliklerini yeniden belirlemesi gerekiyor.

Kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerek!

Deprem konusunda, daha doğrusu yapı stoğumuzun yeniden elden geçirilmesi ve binaların dayanıklı hale getirilmesi, kentsel dönüşümlerin bir an önce yapılması gerekiyor.

264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugüne kadar özel sektöre ait 62 bin 84 şantiyenin denetimini gerçekleştirdi, bunun sonucunda 264 yapı denetim kuruluşunun belgesi iptal edildi...

İstmarina hastane bloğunun kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden İstmarina'da 9049 ada 1 parseldeki hastane bloğunun kısmi geçici kabulü yapıldı....

İzmirde yapı stoğunun durumu Haberi

İzmirde yapı stoğunun durumu


İzmir'deki inşaat ve gayrimenkul sektörünü değerlendiren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, sektörün ivmesini kaybetmeyeceğini, var olan konut açığını kapatmak için nitelikli projelerle yola devam etmek gerektiğini söyledi. İzmir'deki yapı sektörüyle Türk inşaat sektörünün farklı olduğunu dile getiren Kalı, İzmir'de yaşlı yapı stoğunun çok fazla olduğunu ve kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranının yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Kalı, "İzmir'deki inşaat sektörünün 40 yıl boyunca aynı hızda devam edeceğini düşünüyorum" diye...