24 / 05 / 2024

izmirdeki işleryeri neden kapanıyor

izmirdeki işleryeri neden kapanıyor

İZMİR’in Basmane semtinde Suriyeliler tarafından açılan işyerleri, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki geri kabul anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, birer birer kapanmaya başladı.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

6 Temmuz’da A101’de hangi ürünlerin indirime gireceği açıklandı. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü. İşte 6 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

El Nino etkisi başlıyor! Aşırı sıcaklık 2024'e kadar sürecek!

El Nino olarak adlandırılan hava olayı, 1-2 yıl boyunca gezegenin ısınmasına neden oluyor. Dünya genelinde etkisini göstermeye başlayan bu hava olayı birçok yerde iklim değişikliklerine neden oldu.

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz, onaylanması için ne yapmalı?

Kredi kartları, günlük hayatta birçok insanın finansal işlemlerini kolaylaştıran popüler bir ödeme aracıdır. Ancak, kredi kartı başvuruları her zaman onaylanmayabilir. Peki kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz? İşte detaylar...

Binance’de spot işlemler neden geçici olarak durduruldu! İşte perde arkası

Popüler kripto para Binance'nin spot piyasa sistemindeki hatanın tüm dünyadaki Binance yatırımcıları için yapılan ticaret işlemlerinin durdurulmasına sebep olduğu tasdik edildi.

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…

izmirdeki işleryeri neden kapanıyor Haberi

izmirdeki işleryeri neden kapanıyor

İZMİR’in Basmane semtinde Suriyeliler tarafından açılan işyerleri, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki geri kabul anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, birer birer kapanmaya başladı. 


Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İzmir’e gelen, ellerindeki birikimleriyle kendilerine işyeri açan Suriyeliler kepenk indiriyor. Mülteci nüfusunun yoğun olduğu Basmane ve çevresinde; lokantıcıdan tatlıcıya, telefoncuya, baharatçıya kadar, Suriyeliler’in hem kendilerine ait olan, hem de Türk vatandaşları ile ortak işlettikleri onlarca iş yerinden geriye, az sayıda mekan kaldı. 


Bu duruma yol açan en büyük etken ise Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki geri kabul anlaşmasının, geçen 20 Mart’tan itibaren yürürlüğe girmesiyle, Yunan adalarına geçmek için Basmane semtini üs merkezi gibi kullanan Suriyeliler’in buradaki nüfusunun azalması oldu.


Ellerindeki son paralarını da tüketen Suriyeli esnafın, kepenk indirmekten başka çaresi kalmazken, işyerlerinin kapılarında devren satılık ilanları...