28 / 04 / 2024

İzmit Alikahyadaki molozlar

İzmit Alikahyadaki molozlar

İnşaat atıklarının, molozların ve benzeri atıkların belirlenen yerler dışına dökülmesi yasak olduğu halde bu kural zaman zaman ihlal ediliyor.

Kirazlıtepe'de molozlar 2 yıldır kaldırılmıyor!

Üsküdar Kirazlıtepe'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları mahalleyi devasa bir enkazın ortasında bıraktı. Mahallede 2017 yılından beri yıkılan molozlar kaldırılmadı.Mahalleliler İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yardım bekliyor.

Altındağ’da kentsel dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm noktalarında gecekondular sonrasında meydana gelen molozları temizlemek için çalışmalar başlattı.

Ankara Altındağ'da dönüşüm molozları temizleniyor!

Ankara Altındağ Belediyesi, Önder ve Anafartalar mahallelerinden sonra Gültepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm molozlarını temizlemek harekete geçti. 

Antalyalı müteahhitler molozlar için alan istiyor!

Antalya'da kentin tamamında sorun haline gelen inşaat molozları için müteahhitler alan istedi. Belediyeler ise bu amaçla kullanılacak alan olmadığını belirtti.

Ankara'da inşaat molozları kaçak bölgelere dökülüyor!

Ankara’da, yasak olmasına rağmen inşaat molozları İmrahor, Eymir ve Kekiklikpınarı'na boşaltılıyor. Kaçak dökümün en çok zarar verdiği İmrahor’daki su yatağı hergeçen gün yok oluyor.

Beton molozlar dönüşümle değerlendi!

ABD'de evlerin çatılarını örten enerji üretici cam kiremitlerle gelecek için umut veriyor. Almanya'da ise beton molozları geri dönüştüren bilim insanları, hem inşaat şirketlerini hem de çevrecileri sevindirdi...

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.

Gazze'de yıkılan bina molozları temizleniyor!

Filistin Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2014 yılındaki saldırılarında yıkılan bina molozlarının temizlenmesinde sona yaklaşıldığı bu çerçevede şuana kadar 2 milyon 500 bin ton molozun kaldırıldığı belirtildi.

Pendik Belediyesi molozları kapıdan alacak!

Pendik Belediyesi molozları artık kapıdan konteynerler ile almaya başlıyor. Türkiye’de eşi benzeri olmayan uygulamadan vatandaşlar ilk etapta ücretsiz olarak faydalanacak. 60 adet konteyner ve 1 adet vinç, randevulu olarak hizmet verecek.

Gölbaşı'nda molozlar evlerden toplanacak!

Gölbaşı'nda evlere 'moloz' toplama hizmeti Gölbaşı Belediyesi, yeni bir temizlik hamlesi başlattı. Temizlik işleri ekiplerince, "Siz dert etmeyin, biz topluyoruz" adı altında düzenlenen kampanya ile inşaat atık ve molozları toplanacak.

Buca Belediyesi ahşap molozları mobilyaya dönüştürüyor!

Buca Belediyesi, bünyesinde bulunan tesisleri yenilemenin yanı sıra bu tesislerden elde edilen ahşap molozları Fen İşleri Marangozhanesinde işleyerek kent mobilyaları üretiyor.

İnşaatlardan çıkan molozlar asfaltlarda kullanılacak!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi İsfalt Genel Müdürü İbrahim Sönmez, inşaatlardan çıkan molozları asfalta dönüştüreceklerini söyledi. Sönmez, atıkları geri dönüşüm yaparak Alttemel, Plentmix ve Bitümlü temel tabakalarda kullanmayı amaçladıklarını belirtti.

EVKA-1'e yığılan kaya ve molozların bazıları bir evin üzerine düştü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, "Sosyal Yaşam Kampusü" projesinin inşaatı nedeniyle EVKA-1'e yığılan kayalar ve molozlar vatandaşları tehdit ediyor. Tamamlanmayan istinat duvarından düşen kayalar bir evin duvarını yıkarak maddi hasara neden oldu.

İzmit Alikahyadaki molozlar Haberi

İzmit Alikahyadaki molozlar

Özellikle kırsal kesimlerin boş alanlarına, mahallenin görselliğini bozmasına rağmen moloz yığınları dökülebiliyor. Belediye ekipleri, ara ara yaptıkları çağrı ile bu tür moloz yığınlarıyla ilgili belediyeye ihbar yapılmasını istiyor. Peki belediye ekipleri, gelen her ihbarı değerlendiriyor mu? Bu soruya bir cevap İzmit Alikahya’dan geldi. Alikahya Atatürk Mahallesi Katip Çelebi Sokak’a yaklaşık 5 ay önce birileri tarafından dökülen toprak ve moloz yığınları, vatandaşların belediyeyi defalarca aramasına rağmen kaldırılmamış. Vatandaşlar, bir çağrı da basın aracılığıyla yapmak, görüntü kirliliği yaratan bu yığından kurtulmak istiyor. Yetkililere duyurulur.



Manşet...