01 / 09 / 2024

İzmit Arızlı tarihi bina

İzmit Arızlı tarihi bina

İzmit’te bulunan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek olan tarihi binada iş makineleri çalışmalara başladı. Adalı Apartmanı 1932 yılında Alman bir mimar tarafından tasarlanmıştı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Siirt'teki tarihi çarşı için yıkım kararı!

Geçtiğimiz yıl Siirt Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından restore edilen tarihi Helvacılar Çarşısı için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in en önem verdiği projelerden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda çalışmalar başlıyor. Çarşı yakın zamanda yeni bir görünüme kavuşacak. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler irtibat çadırı kuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi işbirliğiyle, Arızlı Akpınar’da temeli atılan afet odaklı, doğa dostu ve yenilikçi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi konutlarına başvuru yapmak isteyenler için, İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey tarafına irtibat çadırı

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

Rize Çay Çarşısı projesinin alanında usulsüzlük iddiası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Çayımızın sembolü” diye anlattığı, “Rize Çay Çarşısı” projesinin alan tahsisinde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi.

İzmit Arızlı tarihi bina Haberi

İzmit Arızlı tarihi bina


İzmit’te bulunan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek olan tarihi binada iş makineleri çalışmalara başladı.


Kemalpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Cumhuriyet tarihi ilk apartmanlarından olan Adalı Apartmanı 1932 yılında Alman bir mimar tarafından tasarlanmış, Dr. Hasan Ömer tarafından yaptırılmıştır.1994 yılında Kültür Bakanlığı Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından 2’nci sınıf tarihi eser olarak tescillenen bina, 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar almıştır. 


TARİH KORİDORU

Deprem sonrası bir süre tahrip olmuş şekilde bekleyen bina 2005 yılında tarihi eser kapsamında yeniden projelendirilmiştir. Çevrede kötü bir görüntüye sebep olması ve mülkiyet sahiplerinin de bu durumdan rahatsız olmasıyla binanın aslına uygun bir şekilde yeniden yapılması kararı alınmıştır. Yıkım çalışmalarının başladığı tarihi bina, İzmit İlçe Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın “Tarih koridoru projesi” içerisinde yer almaktadır....